24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 3 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida dupa ce a fost condamnat

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Instanţa supremă a trimis la Tribunalul Bucureşti mandatul de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase, iar după ce va ajunge la Poliţia Capitalei, va fi pus în aplicare.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa, el provocându-şi o rană în zona gâtului cu un pistol, au declarat, surse medicale. Adrian Năstase are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat pentru surse medicale.

Declaratiile liderilor politici, despre cazul Nastase, sunt diferite, nuantele acestora fiind influentate de pozitia fiecaruia fata de persoana fostului premier.

Ce declara liderii politici apropiati lui Adrian Nastase:

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri seară, legat de modul în care s-a procedat în cazul lui Adrian Năstase, că este vorba despre "o eroare, un comportament inuman", menţionând că nu era nevoie ca acesta să fie ridicat chiar miercuri seară.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri noaptea, că este şocat de cât de mare poate fi ura unor oameni care jubilau, la televiziuni, după anunţul privind tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, el precizând că este alături de familia fostului premier.

Premierul Ponta a declarat, miercuri noapte, că medicii au situaţia sub control şi că va aştepta pe parcursul întregii nopţi veşti despre starea lui Adrian Năstase, întrebându-se, în acelaşi timp, dacă preşedintele Traian Băsescu este fericit de această situaţie.

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, miercuri, pentru Mediafax, comentând condamnarea fostului premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare, că jocul politic murdar nu are limite, el apreciind că decizia de condamnare este rezultatul acestui joc politic.

Ce declara avocatii lui Adrain Nastase:

Adrian Miclescu, unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, a declarat că după condamnarea definitivă în dosarul "Trofeul calităţii" va fi făcută o sesizare la CEDO şi eventual decizia va fi contestată pe cale extraordinară, însă acestea nu duc la suspendarea pedepsei.

Avocatul Lucian Bolcaş, apărător al lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii", a declarat miercuri că fostul premier mai are două căi de atac, el precizând că nu a mai văzut o astfel de sentinţă dată deşi la dosar au lipsit probe.

Ce declara PDL:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia de condamnare în cazul lui Adrian Năstase "este un semnal pentru români că politicienii nu sunt deasupra legii", arătând că modelul de independenţă al judecătorilor ICCJ "trebuie urmat de toate instanţele".

Condamnarea la doi ani de închisoare a fostului premier Adrian Năstase este semnul clar al separării justiţiei de influenţa politică, susţine europarlamentarul PDL Cristian Preda, care adaugă: "Curajul justiţiei trebuie aplaudat!".

Brailenii, si toti cititorii Forum Braila, isi pot spune si ei parerea despre "cazul Nastase" prin formularul de mai jos.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.