24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

7 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adrian Nastase este vinovat !

Inainte de a va "repezi" sa imi reprosati ca nu detin cunostinte aprofundate de drept, incep prin a va spune de ce ForumBraila considera ca Adrian Nastase este vinovat. Mai mult, as putea spune ca intr-un fel, Adrian Nastase s-a condamnat singur !

Foarte multe persoane, intrebante fiind despre erorile sau greselile care le fac in viata de zi cu zi, iti vor raspunde: "Ce am facut, sa fiu vinovat ?". Ei, aici este in fapt raspunsul nostru.

Adrian Nastase este vinovat nu pentru ce a facut (aceasta este treaba justitiei) ci pentru ce NU a facut !

Printre motivele, incorectitudinii procesului, invocate de avocatii d-lui Nastase (care s-au ferit sa faca orice fel de declaratie despre motivarea juridica) sunt foarte multe ce tin de natura dreptului procesual penal roman si modului in care este organizata justitia din Romania:

  • faptul ca procesul a durat mai bine de 6 ani, acesta fiind si unul din motivele principale pentru care Romania pierde procesele la CEDO;
  • faptul ca nu stiu ce judecator din completul de judecata a fost procuror DNA, exact institutia care l-a trimis in judecata;
  • faptul ca acuzarea nu este tratata pe picior de egalitate cu apararea;
  • faptul ca in cursul urmaririi penale se fac abuzuri de catre organele de urmarire penala;
  • faptul ca urmare a hotararilor de condamnare a Romaniei emise de CEDO, Romania a platit zeci de milioane de euro, fara ca macar o persoana sa fie facuta raspunzatoare;


Pentru toate aceste critici si acuze, Adrian Nastase are si el partea lui de vina. Este vinovat pentru ca nu a facut nimic sa indrepte aceste neajunsuri in perioada in care a fost prim ministru, presedintele Camerei Deputatilor sau simplu deputat.

Adrian Nastase nu este nici primul si nu va fi nici ultimul roman care s-a confruntat s-au se va confrunta cu aceste carente si ambiguitati din codul de procedura penala romanesc, insa, daca in ceea ce priveste omul de rand este de inteles neputinta lui, in cazul lui Adrian Nastase aceasta neputinta nu mai este valabila.

Nu suntem "socata" asa cum ne transmite o cititoare fidela a siteului nostru, nu ii plangem soarta fostului premier, are cine sa o faca, insa ne framanta soarta celor multi care au parte de procese incorecte in Romania.

Brailenii si cititorii isi pot exprima parerea si posta comentarii prin formularul de mai jos !


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.