24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alegatorii sunt sfatuiti sa voteze legal

In cateva zile si Romania este chemata la vot, sa puna stampila pe buletinele de vot ce ii vor nominaliza pe cei care vor sta bine-mersi in posturile din Camera Deputaţilor şi Senatul României. Fiecare judet isi va alege reprezentantii pentru cele doua forumuri din conducerea Romaniei. Alegerile parlamentare au miza mare iar organele de control sunt constiente de pericolul ilegalitatilor in demararea acestor alege, motiv pentru care Campania “Tu decizi! Votează legal!” a fost implementata cu scopul de a-i instiinta pe alegatorii care cad in capcanele ilegalitatilor, pentru a constientiza asupra riscurilor la care se expun.
Jandarmii sunt o grupare a organelor de control care sunt implicati ina ceasta campanie de constientizare, sfatuind cetatenii să nu primească daruri sau bani pentru a vota anumiţi candidaţi şi să semnaleze de îndată orice tentativă în acest sens la numărul unic de urgenţă 112.
Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea art. 55 al Legii nr. 35/2008 spune ca promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte.
Prin bunuri interzise, în sensul legii, se înţelege acele obiecte care au valoare economică semnificativă, precum şi mărfuri de utilitate alimentară cum ar fi alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau nealimentare.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.