24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Angajarile pe grade de rudenie din ANAF Braila verificate de Ministerul Finantelor

Ministrul Ialomiţianu a spus că atât în Ministerul Finanţelor cât şi în unele direcţii judeţene sunt oameni care ar trebui să plece, unii fiind angajaţi pe grade de rudenie.
"Atât în Ministerul de Finanţe cât şi în direcţiile teritoriale s-au făcut angajări de genul acesta şi am spus că sunt oameni care ar trebui să plece din minister şi direcţiile teritoriale, având în vedere şi examenul dat la Garda Financiară şi Vamă, unde am avut surprize că o parte din cei care au dat examen n-au fost bine pregătiţi. De exemplu: la Brăila, aproape 10 persoane sunt rude cu directorul general. Astfel, s-a dispus un control la Brăila iar controalele vor continua şi la alte direcţii. Nu este normal să-ţi duci toată familia în instituţie că atunci nu mai poţi să o conduci", a spus ministrul Finanţelor intro conferinta de presa ce a avut loc vineri 5 august 2011 la Baia Mare.

Contactat de reporterii "Obiectiv", Ilie Decă, aflat în concediu, s-a arătat surprins de declaraţia oficialului. "Nu am cunoştinţă de prezenţa vreunei echipe de control la instituţie pe tema anunţată de domnul ministru. Nu pot să înţeleg o astfel de poziţie a dumnealui pentru că, până la urmă, în Legea Funcţionarului Public nu se spune că la angajare o persoană nu trebuie să fie rudă cu directorul instituţiei unde vrea să se angajeze. Şi nici nu există o incompatibilitate în asta. Mai mult, pe perioada cât am fost detaşat la Harghita am observat că aproape jumătate dintre salariaţii de la Finanţe erau rude. La fel cum şi la minister, la Bucureşti, sunt salariaţi cu grad de rudenie. Nu văd care este problema. Şi nici nu pot să-mi dau seama de ce spune că e vorba cu exactitate de 10 persoane rude cu mine şi nu mai puţin. Repet, nu există o interdicţie în legislaţie şi nici nu este o incompatibilitate"


foto: adevarul.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.