24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Braila de azi vazuta de "brailenii de ieri"

Dintr-un cotlon al vremii, iarna isi arata fata alba si nemiloasa a frigului. Imi veti spune: Ehei asa este iarna ! Nu te poti impotrivi. Dar din acelasi  cotlon al timpului actual isi mai arata cineva coltii.

Cine? Alegerile in prag de iarna . Cu aceasta ocazie  am stat de vorba cu oameni trecuti de prima tinerete, intrebandu-i la ce se asteapta! Multi mi-au raspuns sincer si fara echivoc ca: ”Nu se mai asteapta la nimic bun, dupa 22 de ani de democratie originala romaneasca”.

Ei, cei trecuti mult de prima tinerete se intreaba: oare cu ce au gresit mai mult de sunt atat de aspru pedepsiti. Nu are rost sa enumar lucruri arhicunoscute ca : asistenta medicala, tratamente si nu in ultimul rand  alimentatia de zi cu zi.

Si tot ei se intreaba: Unde este PROMEX, mecanicul sef al tarii Romanesti, firma cu renume mondial? Unde s-a ascuns CCH –ul  (Combinatul de celuloza si hartie) o alta firma care in proportie de 75% exporta productia sa. Ce s-a intamplat cu LAMINORUL , firma care exporta in Siria , Israel , Franta , Marea Britanie  produse metalurgice, ca sa dau cateva exemple.

Pe  9 decembrie, vom alege iar, si iar mereu de 22 de ani. Intrebarea este: Ce alegem? Asistenta medicala de proasta calitate, lipsa locurilor de munca (falimentarea fabricilor)? Cred ca toate aceste forme vor ramane in continuare .

Un mare filozof antic a spus:”Democratia este o forma de guvernare mizerabila “(Platon). Oare asa sa fie? Are el dreptate?

POHRIM ANCA


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.