24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 3 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Braila ramane fara copii

Iar profesorii fara serviciu. Sporul natural din judetul Braila nu este unul pozitiv, se regaseste in tendinta negativa de la nivelul tarii, iar copiii care alta data umpleau strazile si isi jucau jocurile galagioase, spre disperarea vecinilor, astazi sunt de negasit. Numarul copiilor s-a diminuat, si nu este nevoie sa o arate vreun studiu, este destul sa privesti pe strazi si vei putea numara pe degete cativa prichindei sau poate niste adolescenti trantiti pe scara vreunui bloc sau la poarta unei case. Vremurile in care copii stapaneau strazile cu energia si jocurile copilaresti s-au dus. Si profesorii o resimt. Nu mai au cu cine lucra iar joburile lor sunt in pericol. Pentru că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, municipalitatea se gândește să unească mai multe școli pentru a remedia această situație. Până găsește primăria o soluție, IȘJ schimbă directorii.

Sunt școli care au o medie de 24-26 de copii în clasă, acestea încadrând u-se în costurile standard pe cap de elev, acestea fiind și școlile a căror venite sunt asigurate. În situația opusă se află școlile care au între 14 și 20 de elevi în clasă și atunci acestea nu reușesc să se încadreze în costurile respective. „Ceea ce eu am spus și o repet este că există o reglementare care impune un aumit cost standard pe elev. Această reglementare își are nuanțările ei pentru liceele teoretice, pentru școli generale, pentru grădinițe sunt costuri diferite aprobate în acest cost standard. În același timp sunt niște reglemtări care vorbesc despre numărul mediu de elevi în clase și aici apare o diferență: pe grădinițe, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu. Rezultatul finanțării este înmulțirea numărului de elevi de la o anumită școală cu acest cost”, a declarat Aurel Simionescu, primarul Municipiului Brăila.

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.