24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Campanie de responsabilizare a stapanilor de caini

Primaria Municipiului Braila a incheiat in anul  2014 un Parteneriat cu Asociatia Dog Rescue Romanian, avand ca obiectiv asigurarea protectiei cainilor fara stapan din municipiul Braila, prevenirea abandonului cainilor cu stapan, organizarea adoptiilor nationale si internationale a cainilor din adaposturile publice si imbunatatirea calitatii vietii cainilor din adaposturile publice ale municipiului Braila.
   
Asociatia  a preluat din adaposturi un numar de 370 caini, din care 250 au fost adoptati  in tara  si in strainatate,  restul aflându-se în prezent în adapostul Lacu Sarat, aceasta fiind astfel unul dintre puținii susținători ai activitatilor noastre de reducere a numarului de caini de pe strazile Brailei, furnizand totodata  si 2 to hrana uscata si asigurand tratamente pentru toti cainii din adapost. 
   
In cadrul acestui parteneriat au fost organizate in perioada iulie 2014- martie  2015, nouă campanii gratuite de sterilizare si microcipare a cainilor de rasa comuna si metisii acestora.
   
La început, campaniile au fost organizate lunar, apoi bilunar, iar in luna martie 2015 sunt programate 3 campanii de sterilizare; Prima a fost organizata in perioada 13-14 martie, iar urmatoarele sunt programate pentru perioadele 20-21 martie si 27-28 martie 2015.
   
In cadrul celor nouă campanii  au fost sterilizati, microcipati si inregistrati 800 caini, predominante fiind femelele. Desi toate operatiunile din campaniile de sterilizare au fost gratuite,  prezenta a fost sub asteptari, cu toate că detinatorii de caini au obligatia legala de a steriliza cainii de rasa comuna si metisii acestora, de a-i microcipa si inregistra in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan.

Primaria Municipiului Braila aduce la cunostinta cetatenilor schimbarea locatiei  de desfasurare a campaniei de sterilizare gratuita a cainilor de rasa comuna din perioada 20-21 martie 2015.

Aceasta se va desfasura in Piata Cezar Petrescu, cartier Brailita.

Schimbarea locatiei vine ca urmare a faptului ca partenerul Primariei Municipiului Braila , Asociatia Dog Rescue Romanian, a achizitionat 2 ambulante veterinare in care se pot efectua operatiunile de sterilizare si care pot fi instalate in diverse locatii din municipiu. Totodata, campania vine in sprijinul cetatenilor pentru a avea acces mai usor la punctul de sterilizare si de a crește numărul beneficiarilor.
Drepturile si obligatiile detinatorilor de caini, precum si  sanctiunile stabilite de legislatie pentru nerespectarea acestora, vor fi inca o data aduse la cunostinta cetatenilor municipiului prin intermediul unor materiale informative ce vor fi distribuite in tot orasul, pana pe data de 1mai 2015, de reprezentantii SUPAGL Braila  cu sprijinul Politiei Locale Braila.

Campania de informare se va desfasura in acelasi timp  in toate unitatile de invatamant din municipiul Braila, stiut fiind ca un segment de populatie care poate sensibiliza atitudinea adultilor privind adoptia cainilor, dar si respectarea normelor sanitar  veterinare privind circulatia cainilor cu stapan pe domeniul public, il reprezinta copiii. 

Un motiv in plus pentru care Primaria Municipiului Braila intensifica in aceasta perioada actiunile de informare ale populatiei, il reprezinta faptul ca, termenul limita stabilit de lege pentru sterilizarea si inregistrarea cainilor de rasa comuna si a metisilor acestora a fost 1 ianuarie 2015 iar numarul  solicitarilor de capturare  a cainilor de pe domeniul public ( scoli, piete, zone de agrement) este tot mai mare.
   
In acelasi timp, s-a stabilit ca 1mai  2015 să reprezinte dată  limită la care vor incepe  verificarile  si aplicarea sanctiunilor pentru nerespecatrea prevederilor legale privind detinerea cainilor.

Apelul nostru se adreseaza tuturor locuitorilor municipiului Braila de a respecta una din principalele obligatii legale, respectiv sterilizarea cainilor de rasa comuna, beneficiind in acest sens, in mod gratuit, de serviciile medicilor Asociatiei Dog Rescue Romanian.
   
Este bine cunoscut ca lipsa controlului inmultirii cainilor din gospodariile populatiei constituie principala sursa de crestere a numarului de caini abandonati pe strazi.
   
Facem cunoscut ca institutiile cu responsabilitati in gestionarea acestor activitati vor aplica cu rigurozitate masurile de sanctionare in cazul nerespectarii legislatiei in domeniu.
   
Sanctiunile pentru nerespectarea reglementarilor privind identificarea prin microcipare si inregistrarea acestora in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan sunt intre 2000 si 5000 lei, iar pentru cei care nu-si sterilizeaza cainii de rasa comuna sau metisii acestora, intre 5000 si 10000 lei, conform prevederilor legale. 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.