24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Caravană medicală în parohia Berteştii de Jos

La data de 1 noiembrie 2012, când Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfinţii Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în parohia Bertestii de Jos, Protoieria Însurăţei, judeţul Brăila a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu cu sobor de 7 preoţi şi organizată o caravană medicală.

Pentru a spori evlavia bunilor credincioşi din această parohie aflată la marginea eparhiei, Înaltpreasfinţia Sa a adus în procesiune icoana şi moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. După slujba Acatistului Sf. Nectarie, Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate.

Între credincioşii participanţi s-au numărat peste 40 de copii, elevi şi preşcolari ai unităţii de învăţământ din localitate, majoritatea implicaţi activ în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“. Toţi s-au închinat la icoana cu moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul, după care au fost unşi cu untedelemn sfinţit de către Înaltpreasfinţia Sa, care le-a oferit şi câte o iconiţă cu chipul sfântului. sursa: edj.ro.

Forum Braila asteapta comentariile si sugestiile brailenilor prin formularul de mai jos. Nu uitati: Vocea Brailei sunt brailenii ! 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.