24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

ECO Braila sub sabia legii falimentului

Sau mai exact, cum este sa fii director la stat cu salariu de "privat". Salariul, directorului ECO (Micu Alexandru) l-am intuit, pentru ca nu a vrut sa il declarare celor care l-au intrebat cu ceva timp in urma.

Pentru a-i scuti pe viitor de cheltuieli cu reclama si publicitatea va informam (de parca nu stie orice brailean) ca ECO SA BRAILA efectueaza prestari servicii in salubritate si urbanism, toaletare, arhitectura peisagistica, asfaltari si reasfaltari de drumuri.

De ce scriem despre ECO? Pentru ca Primaria Braila detine 51 % din actiunile societatii.

Inainte de toate, va prezentam succint datele financiare din anul 2010 preluate de pe siteul ANAF (sumele sunt in lei noi):

  • Cifra de afaceri neta     5968499
  • VENITURI TOTALE     6294329
  • CHELTUIELI TOTALE     6140999
  • Profit brut              153330
  • Profit net                82103
  • Numar mediu de salariati    165
  • Rata profitului brut     2,56 %
  • Rata profitului net      1,37 %

Acum sa explicam titlul stirii:

Judecand dupa modul in care apare prezentat profitul brut versus profitul net, Eco SA a inregistrat cheltuieli nedeductibile fiscal in cuantum de cca. 291839 lei (amenzi si penalitati de intarziere, cheltuieli de protocol peste limita admisa de lege, etc), in conditiile in care profitul este la o treime din aceste cheltuieli. Motivul acestei observatii este acela ca aceasta firma are actionar majoritar municipalitatea braileana (noi toti), ori eu unul nu doresc sa platesc amenzi la stat, protocoale si alte asemenea  !

Intrebare (intr-un cuvant):

Ce au facut reprezentantii Primariei Braila din AGA si Consiliului de Administratie ? La aceasta intrebare asteptam un raspuns concludent si lamuritor.

Ce sa mai spunem despre capitalurile firmei ! Capitalurile ECO SA au in fata "un mare semn minus" (-1712548 lei). Ce inseamna acest indicator?

Faptul ca, daca maine s-ar vinde activele, s-ar incasa creantele si s-ar achita datoriile companiei tot ar mai ramane datorii de platit de cca. 17 miliarde de lei vechi. Orice administrator sau economist cu experienta intelege acest lucru.

Mai mult, aflam dintr-un ziar brailean, ca directorul Micu Alexandru isi prezenta cu mandrie "marile realizari" de la sfârşitul anului 2010 in care, citam "ECO S.A. se afla pe plus cu 153.330 lei".

Pai, domnule Micu, se pare ca ati cam lipsit la cursurile de analiza financiara, de vreme ce in anul 2009 minusul de capital era de 17.9 miliarde de lei vechi iar in anul 2010, cel al "marilor realizari" cu care va laudati minusul era de 17,1 miliarde tot lei vechi. Nu credeti ca este cam mare diferenta intre 1.5 miliarde si 800 de milioane (toate in lei vechi) ? Ba da, este de la simplu la dublu, dar si aici avem mari dubii ca veti intelege.

Tot in aceasta idee (gratuit, fara factura de consultanta) va comunicam faptul ca potrivit legii insolventei (cautati dvs. numarul ei) "insolvenţa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile. Insolventa este iminenta atunci cand se dovedeste ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fondurile banesti disponibile la data scadentei.

Totodata debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.

Care este pedeapsa prevazuta de lege pentru incalcarea cu buna stiinta a celor de mai sus, iarasi, va lasam pe dvs. sa aflati.

Pe pagina de internet a Primariei Braila, exista o organigrama de pe vremea cand Dragu George (predecesorul dvs) era director la Eco SA in care exista compartimentul "Marketing" de parca Eco ar fi nu stiu ce multinationala, de nu a auzit lumea in Braila de Eco! Mai exista acel compartiment ?

Dragi conducatori ei Eco: Merketingul dvs. se poate face excelent si gratuit prin calitatea serviciilor prestate populatiei si agentilor economici, si mai putin prin anunturi in presa locala prin care instiintati clientii dvs. despre faptul ca existati !

Mai mult renuntati la incasatorii care "bat din poarta-n poarta" si introduceti metode si instrumente moderne de plata predate chiar pe bancile facultatii la care ati studiat.

Inainte de incheia, si pentru a preintampina risipa de timp pretios, hartie si fonduri la ECO SA, care s-ar consuma cu un eventual raspuns de genul "rentabilitatea poate fi crescuta prin majorarea tarifelor, si asta pe spatele cetatenilor" va aducem la cunostinta si o alternativa " reduceti costurile si cresteti eficienta". Daca nu stiti cum, plecati ! Poate altii stiu !

Asteptam comentariile brailenilor prin formularul de mai jos ! 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.