24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

3 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galatenii se chinuie la un tunel feroviar de 15 ani

Călătoriile cu trenurile de Galaţi ar fi cu câteva minute mai rapide, dacă ar fi deschise circulaţiei ambele fire ale tunelului feroviar dintre Parcul CFR şi viaduct, căruia ceferiştii îi spun tunelul Fileşti. Însă, pentru a putea deschide şi al doilea fir pentru trafic,  CFR mai are nevoie de 5,5 milioane de euro ca să-l finalizeze, or, anul trecut compania a primit de la stat doar puţin peste 100.000 de euro pentru această lucrare, iar în alţi ani nimic.

De aproape 45 de ani, gara din Galaţi este conectată la reţeaua feroviară a ţării printr-un singur fir al tunelului Fileşti, deschis circulaţiei în anul 1967. Al doilea fir, la care se lucrează din anii ’90, nu este gata nici acum. Finanţată integral de stat, execuţia a avansat lent pentru că banii au venit cu ţârâita. Din păcate, CFR SA, gestionarul reţelei feroviare şi beneficiarul acestui proiect, nu a putut apela şi la alte surse de finanţare, cum sunt fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, care, dacă ar fi fost accesate, ar fi contribuit, cu siguranţă, la accelerarea lucrărilor. Acum, după mai bine de 15 ani de la deschiderea şantierului şi după mai mult de 16 milioane de euro cheltuite conform devizului actualizat, al doilea fir al tunelului Fileşti mai are nevoie de cel puţin doi ani şi de încă 5,5 milioane de euro până să fie străbătut de primul tren.sursa: viata-libera.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.