24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henri Coanda va avea casa memoriala dar si muzeu

A venit timpul cand Henri Coanda primeste din partea statului roman recunostinta. Guvernul roman a decis sa purceada inspre infiintarea Casei Memoriale Coanda si a Muzeului National Henri Coanda.

Dupa 43 de ani de la revenirea lui Coanda in Romania, imobilul care a apartinut familiei sale a fost trecut in proprietatea publica a statului si transferat spre administrare Ministerului Culturii si Patrimoniului National, cu scopul de a infiinta Muzeul si Casa Memoriala Coanda.

Pentru realizarea acestor obiective nationale, Asociatia Henri Coanda a inceput, inca de anul trecut, demersurile catre Secretariatul General al Guvernului, Primul Ministru al Romaniei si alte autoritati responsabile. La campania noastra s-au alaturat in forta ziaristii de la Jurnalul National, datorita carora procesul de concretizare s-a accelerat simtitor.

Guvernul a aprobat in sedinta din 04.07.2012 ca parterul imobilului din Bucuresti, b-dul Lascar Catargiu 29,care a apartinut familiei Coanda, sa fie trecut in proprietatea publica a statului si in administrarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, in vederea infiintarii Muzeului National Henri Coanda.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.