24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hramul Manastirii Maxineni ii asteapta pe credinciosi la slujba

Pe 24 iunie Manastirea Maxineni isi celebreaza hramul si ii asteapta pe credinciosi la o slujba aparte. Ca în fiecare an la 24 iunie, creştinii ortodocşi prăznuiesc Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, ultimul mare profet al Vechiului Testament. De asemeni în această zi creştinii ortodocşi din Brăila şi din localităţile învecinate ale Mănăstirii Măxineni sunt aşteptaţi la hramul bisericii acestui aşezământ de cult. A devenit o tradiţie ca la această dată sute de credincioşi să poposească la o frumoasă mănăstire din mijlocul câmpului şi în arşiţa soarelui din Bărăgan, la îngemănarea Buzăului cu Siretul unde cu sute de ani în urmă Matei Basarab, în 1637, ridica una dintre cele mai frumoase mănăstiri ale ţării Româneşti. Aici, în această sfântă zi, vor fi prezenţi oficialităţi ale municipiului şi judeţului Brăila, dar şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care împreună cu un sobor de preoţi va oficia Sfânta Liturghie Arhierească.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.