24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

4 + 3 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

ITM Braila aminteste obligatiile angajatorilor pe timp de canicula

Pe timp de canicula medicii ne ofera o serie de sfaturi pe care trebuie sa le urmam pentru a diminua din disconfortul facut de canicula. Temperaturile ridicate pun in dificultate activitatea irganismulu uman dar si activitatile de zi cu zi. Legislatia in vigoare in ceea ce priveste locul de munca dispune o serie de obligatii angajatorilor care trebuie sa ofere conditii mai lejere de lucru salariatilor si sa le puna la dispozitie cateva ferestre pentru ca organismul sa isi revina.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila (ITM), atrage atenţia angajatorilor să respecte legislaţia în vigoare asupra protecţiei şi siguranţei sănătăţii angajaţilor.

În cazul atingerii şi depăşirii temperaturilor extreme (peste 37 grade C sau când indicele temperatură-umiditate depăşeşte pragul valoric de 80), angajatorii trebuie să ia următoarele măsuri minimale:
a. pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:
- reducerea intensităţii şi ritmului activităţii fizice;
- asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;
- alternarea efortului dinamic cu cel static;
- alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
b. pentru menţinerea stării de sănătate:
- asigurarea apei minerale, în cantitate de 2-4 litri/persoană pe schimb;
- asigurarea echipamentului individual de protecţie;
- asigurarea de duşuri.
Angajatorii care nu pot asigura condiţiile menţionate mai sus vor lua de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor după caz următoarele măsuri:
- reducerea duratei zilei de lucru;
- eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11.00 şi după ora 17.00, şi în cazuri speciale, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.