24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Istoria holografica multietnica a Brailei

Joi, 28 mai 2015, se lansează “Istoria holografică multietnică a Brăilei”. Este vorba despre un proiect care beneficiază de o finanţare nerambursabilă printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Proiectul este implementat de municipiul Brăila în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia, are o valoare de 513.973 lei şi va fi realizat în cadrul Programului PA17/RO13 - Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european, program implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

În cadrul proiectului ”Istoria holografică multietnică a Brăilei” vor fi realizate două filme despre istoria tumultoasă a Brăilei şi buna prietenie a celor 13 etnii de aici care au contribuit la dezvoltarea oraşului cosmopolit.

Filmele vor fi proiectate holografic şi cvasiholografic în spaţiul public în vederea sporirii dialogului cultural şi protejării identităţii europene prin înţelegerea şi prezentarea inovativă a diversităţii culturale. În mod specific, proiectul vizează întărirea relaţiilor bilaterale între operatorii culturali români şi cei din Norvegia, în domeniul artei şi culturii, cu accent pe diversitate.

Se mai urmăreşte consolidarea accesului publicului larg la cultură prin prezentarea proiecţiilor holografice ale filmelor cu mesaj vizual istoric şi multietnic relevant şi consolidarea dialogului intercultural.

Se pun astfel bazele a două campanii de conştientizare a rolului artei ca mijloc de educare, prin realizarea a două filme de promovare a diversităţii culturale locale şi a trei proiecţii holografice şi cvasiholografice pentru promovarea identităţii multietnice a Brăilei. 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.