24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 0 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norvegienii ne-au studiat potentialul

Si au conchis: "Locul acesta este chiar bun" - este denumirea unei expozitii pusa la cale de tineri norvegieni. Evenimentul este organizat de Bergen Arkitekthøgskole (BAS), Norvegia, împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – Facultatea de Urbanism (UAUIM) din București, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Explorând forme de capital operațional cu potențial și abordând orașul ca pe un câmp de operațiuni, un grup internațional de studenți și profesori propune abordări arhitecturale ale Brăilei - oraș post-industrial, post-comunist cu declin economic și demografic.

Atât din atelierul de la Bergen cât și de la fața locului, aceștia au explorat potențialul latent al situațiilor particulare întâlnite precum: potențialul creativ al locuitorilor, patrimoniul nevalorificat al perioadei comuniste, forme noi de micro-urbanism, abundența fondului construit rezultată din contracția economică și demografică etc.

Concepută în două părți, expoziția prezintă rezultatele cursului de master “Brăila Laboratory. In search of architectural approaches within a shrinking city” și ale atelierului de vară din perioada 22 iulie-5 august de la Brăila condus de Bergen Arkitekthøgskole: pavilion pe faleză.

Conceput într-un format deschis, evenimentul reprezintă totodată lansarea proiectului “LABORATOR BRĂILA - Abordări alternative ale periferiilor urbane în cadrul unui oraş cu creşterea stagnată (B-LAB)”.

Bergen Arkitekthøgskole (BAS) a fost înființată în 1986 ca alternativă la școlile publice de arhitectură din Norvegia. De atunci s-a axat pe dezvoltarea unui program de educație în arhitectură cu orientare socială, devenit tradițional, orientat spre producția spațială prin abordări experimentale, practice și colaborative ale realității. Această abordare este, adesea, influențată de domenii de studiu complementare precum arta, antropologia și ecologia.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) este cea mai veche și cea mai importantă instituție academică de profil din România. Aceasta continuă o lungă tradiție în învățământul superior de arhitectură, instituirea ei, în cea de-a două jumătate a secolului al XIX-lea.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.