24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Parcul Natural Balta Brailei va fi monitorizat de drone

Parcul Natural Balta Brailei va putea fi monitorizat cu drone aeriene si acvatice, un proiect unic in Europa. Proiectul se ridică la 1,7 milioane de euro, iar banii pentru acest proiect sunt asiguraţi de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Specialiştii vor să vadă astfel cum pot salva lacurile din zonă. Balta Mică a Brăilei, o deltă în miniatură, este în pericol din cauza colmatărilor.

Dronele aeriene şi acvatice vor culege datele din teritoriu, fără a deranja populaţiile de păsări şi peşti, iar informaţiile vor fi interpretate de specialişti norvegieni.

Ei le vor folosi pentru a pune la punct un plan pentru decolmatarea sistemului de canale dintr-o mică parte a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, porţiune din ostrovul Fundu Mare, situat la doar câţiva kilometri de municipiul Brăila.

Dacă proiectul va da rezulte bune, noua tehnologie va fi folosită la scară largă, în întreg bazinul hidrografic al Dunării, din Munţii Pădurea Neagră până în Delta Dunării.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.