24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pastele Blajinilor ii conduce pe braileni la mormintele celor dragi

De Paştele Blajinilor se crede că sufletele morţilor sunt slobode, de aceea în această zi se gătesc multe şi alese bucate şi se împart pe la vecini, cu credinţa că morţii, numai în această zi, sunt liberi şi pot gusta din mâncărurile pregătite.

La cine nu serbează şi nu dă morţilor de pomană vin morţii noaptea şi le cer. Au loc sărbători câmpeneşti, unde se mănâncă ouă roşii şi încondeiate.

Se crede că Blajinii se bucură tare mult văzându-i pe oameni că petrec la această sărbătoare. Acest nume le vine din graiul strămoşilor noştri cu sensul de "Sfântul Luminos"sursa: arcasu.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.