24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

7 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Politistii ne indeamna la prudenta cand sofam

Pe parcursul lunii februarie din anul 2013, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 5 accidente rutiere grave, soldate cu 4 răniţi grav şi 3 persoane care nu au supravieţuit.

În anul 2012, în aceeaşi perioadă, au avut loc un număr de 5 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată şi 4 persoane rănite grav.

Faţă de primele două luni ale anului trecut, când au fost înregistrate 19 accidente rutiere grave, soldate cu 16 răniţi grav şi 6 persoane care nu au supravieţuit, în primele două luni ale anului 2013, au fost înregistrate 9 accidente rutiere grave, soldate cu 3 persoane decedate şi 8 persoane rănite grav.

Din totalul accidentelor produse, două au fost în municipiu, fiind înregistrate o de victimă accidentată grav şi una decedată, şi 3 în judeţ, soldate cu 3 accidentaţi grav şi doi morţi.

Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, care a generat două accidente în urma cărora au fost rănite grav două persoane, depăşirea neregulamentară, care a dus la producerea unui accident rutier soldat cu un rănit grav şi două persoane decedate, conducerea pe contrasens, care a generat un accident rutier cu o persoană decedată, şi neacordarea priorităţii vehiculelor, care a generat un accident rutier, soldat cu un rănit grav.

Şoferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 4 brăileni şi unul  aflat în tranzit (3 amatori şi 2 profesionişti).
Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de marţi (2 accidente cu un rănit grav şi un decedat), vineri (2 accidente cu 2 persoane rănite grav) şi duminică (un accident cu 2 persoane decedate şi una rănită grav).
   
Cu preponderenţă, accidentele au fost înregistrate în intervalul orar 00:00- 6:00 (două accidente soldate cu doi răniţi grav şi doi decedaţi) şi 12:00-18:00 (un accident cu un decedat).

***
Pentru prevenirea acestor evenimente, poliţiştii brăileni revin cu următoarele recomandări adresate conducătorilor auto:

- să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic!;
- să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă, atunci când se impune!;
- să sporească atenţia şi să se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depăşire şi în apropiere de trecerile pentru pietoni!;
- să folosească luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!;
- să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!;
- să folosească centura de siguranţă care poate salva viaţa în caz de accident!;
 - să nu folosească telefonul mobil în timp ce conduc, dacă nu au sistem “hands-free”!;
 - să evite să se angajeze cu pasagerii în discuţii care pot distrage atenţia de la drum!;
- să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice!;
- să nu conducă în condiţii de oboseală!;
- să oprească din când în când, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere şi refacere a forţelor!;
- să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Nu uitaţi că:

- depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice;
- viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă;
- viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.