24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

0 + 3 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pompierii in exercitiu pe platforma santierului naval

Pompierii s-au jucat la Santierul Naval. Joaca lor a constat intr-un exercitiu care i-a implicat intr-o interventie pentru a solutiona o situatie de urgenta creata din incinta santierului naval Braila.

Exercitiul derulat ieri, 16.06.2015, a avut tema: "Managementul integrat al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui incendiu la o navă comercială şi intervenţia echipelor de căutare-salvare în cazul persoanelor rămase captive sau surprinse în medii ostile vieţii (la înălţime sau caracteristice mediului acvatic").

În cadrul exercițiului, la data de 16.06.2015, ora 11.20, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a fost anunţat prin Sistemul Naţional pentru Apeluri Unice 112 de către şeful serviciului privat pentru situaţii de urgenţă despre producerea unui incendiu la o navă în construcţie ce se află acostată la cheu în incinta SC VARD Brăila SA, acesta solicitând în sprijin intervenţia echipelor serviciului profesionist pentru situaţii de urgenţă.

SITUAŢIA TACTICĂ NR. 1

Pe timpul desfăşurării acţiunilor de intervenţie pentru localizarea şi stingerea incendiului, comandantul acţiunii este anunţat de faptul că în interiorul corpului navei a fost găsită o persoană ce prezenta arsuri şi simptome specifice intoxicării cu fum, iar doi lucrători au fost surprinşi la înălţime pe schela exterioară a navei. Pentru evacuarea personalului s-a acţionat cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, iar personalul de la locul de muncă a efectuat evacuarea unei persoane  cu ajutorul unui sistem funicular.

SITUAŢIA TACTICĂ NR. 2

Personalul de pază care îşi desfăşura activitatea pe amplasamentul obiectivului a anunţat faptul că un lucrător ce asista la operaţiunile de intervenţie şi salvare s-a dezechilibrat şi a căzut în fluviul Dunărea în zona bazinului de armare nave, fără a mai ieşi la suprafaţă. Pentru salvarea victimei a intervenit echipa de scafandrii a inspectoratului care a predat victima unui echipaj a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila.

SITUAŢIA TACTICĂ NR. 3

Pe fondul agitaţiei şi a panicii produse în rândul lucrătorilor, încărcătura transportată de o macara din zona apropiată evenimentului s-a desprins şi a căzut pe o cabină modulară în care au fost surprinse două persoane. Echipele de descarcerare ale inspectoratzului au acţionat cu utilajele specifice pentru degajarea celor două victime.

Structuri participante:

– din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea“ al judeţului Brăila:
– Comanda inspectoratului;
– Grupa operativă din cadrul inspectoratului;
– Detaşamentul 1 de Pompieri Brăila cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţimi, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autocamion de intervenţie şi o barcă pneumatică împreună cu echipa de scafandri;
– Detaşamentul 2 de Pompieri Brăila cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială pentru descarcerare grea.

    alte forţe:
– reprezentanţi din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă;
– Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autosanitară;
– Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu două echipaje din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră;
– Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cu o autospecială;
– Serviciul de Ambulanţă Judeţean cu o ambulanţă de tip C cu medic. 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.