24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presedintele CJ Braila Stancu eliminat de ANI sau PDL Braila

Astazi ANI a emis un comunicat de presa prin care anunta tare si raspicat ca referitor la presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a gasit indicii referitoare la posibila săvârşire a infracțiunii de conflict de interese.

Ceea ce este mai interesant este ultima parte a comunicatului de presa si anume ca:

  • ANI a inceput iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor ??!!! încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
  • Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Lasand la o parte aspectele juridice din motivatia ANI (parca-i nume de fata mare) precum si faptul ca Balcan (era sa scriu + CAR) a jurat in fata neamului neamului neamului lui ca nu se lasa pana nu il va vedea pe Stancu "terminat" (e expresia lui), nu pot sa nu intreb:
  • Care sunt consecintele pentru angajatii din Concivia daca ANI doreste anularea contractelor cu pricina ?
  • Lucrarile prevazute in contracte au prevazut doar profit sau pentru executarea acestora sau efectuat si cheltuieli ?
  • Aceste lucrari au fost sau nu executate ? Pai daca au fost executate, presupun ca prin anularea contractelor (atentie nu reziliere, nu rezolutiune, ci pur si simplu anulare) Concivia ar trebui sa intre cu buldozere si ce ii mai sta la indemana sa "anuleze si ea contractele" !
  • Anularea acestor contracte ar presupune repunerea tuturor documentelor, inclusiv celor fiscale ( gen restituiri de TVA, de impozit pe profit, etc)
 
In fapt presedintelui CJ Braila i se imputa ca "in aceasta calitate a semnat un număr de 5 contracte (...)" si , poate, dupa ANI, trebuia sa isi ia concediu de odihna cand trebuiau semnate acele contracte sau ordine de plata, sau sa isi puna secretara sa o faca !!??

Confuzia majora consta in modul tendentios in care ANI prezinta situatia. Este adevarat ca in calitate de functionar public ai obligatia sa te abtii (in sensul sa nu votezi, sa nu iei parte la luarea deciziilor, etc) dar contractele sunt semnate in virtutea functiei si ca urmare a hotararilor luate de comisii de licitatie din care Stancu nu facea parte.

Potrivit "inteligentei ANI", presedintele CJ Braila, avea toate sansele sa fie dat in judecata de Concivia SA pentru ca refuza sa semneze un contract castigat prin procedura de licitatie, contract care face parte din documentatia de licitatie. Eu poate asa as fi facut, nu as fi semnat, as fi refuzat si m-as fi judecat, eu Consiliul Judetean Braila cu Concivia, pana pierdeam, pe baza de Hotarare Judecatoreasca, de  vreo 5 ori valoarea contractului.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.