24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schimbare carte identitate in strainatate

Foarte muti braileni si nu numai ne-au solicitat informatii despre modul in care se procedeaza precum si actele necesare schimbarii cartii de identitate expirate sau a vechiului buletin in perioada in care se afla la munca in strainatate. Cele prezentate mai jos sunt valabile pentru orice persoana romana aflata temporar in strainatate indiferent de motiv.

Prin amabilitatea site-ului model-de.ro am obtinut informatiile necesare cu privire la ce trebuie sa faceti pentru a nu veni in Romania pentru acest lucru precum si documentele necesare preschimbarii cartii de identitate,

Astfel, in situaţia în care solicitantul actului de identitate (dvs) va aflati temporar în străinătate (la munca de exemplu), depunerea cererii in Romania sau, după caz, înmânarea cartii de identitate se poate face pe bază de procură specială obţinută de la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din statul unde munciti.

Important: Procura trebuie să aibă aplicată fotografia solicitantului şi să fie certificată cu timbrul sec al misiunii diplomatice sau oficiului consular respectiv; la procură se ataşează o fotografie identică cu cea care a fost aplicată pe aceasta.

Va trebui sa solicitati consulului sau sefului misiunii diplomatice (ptr. ca ei nu prea cunsoc bine cum se traieste in Romania) ca in cuprinsul procurii speciale trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost eliberată, respectiv depunerea Cererii pentru eliberarea actului de identitate şi/sau ridicarea actului de identitate.

In masura in care aveti si copii minori care sunt alaturi de dvs. in strainatate si implinesc varsta de 14 ani, procedura de mai sus nu se aplica. Mai multe informatii atat despre documentele necesare ce privesc CI dar si despre acte necesare pentru obtinerea / preschimbarea pasaportului in Romania, a permisului de conducere si altele gasiti in pagina Acte necesare.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.