24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 0 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seceta pune in pericol culturile brailene

Culturile agricole sufera din cauza lipsei precipitatiilor, iar agricultorii braileni se plang ca nu au bani sa faca irigatii. Astfel, recolta din vara anului viitor este pusa sub semnul intrebarii.

Fermierii braileni spun ca, din pacate, majoritatea suprafetelor cultivate fie cu rapita, fie cu grau sunt puternic afectate, in sensul ca rasarirea plantelor este neuniforma sau, si mai grav, pe anumite parcele nici macar n-au rasarit.

"Din august n-au mai fost precipitatii pe teritoriul judetului nostru. Va dati seama la ce nivel s-a ajuns cu seceta meteorologica si cea pedologica. Iar producatorii care isi permit sa faca irigatii acum sunt putini la numar, ii numeri pe degete. De exemplu, cele mai mari suprafete udate se concentreaza in Insula Mare a Brailei, atat la rapita cat si la grau. In rest, graul insamantat in aceasta toamna sta in pamant ca-n sac, pentru ca nu are pic de umiditate. La fel si la rapita. Noroc cu roua de dimineata, de mai umezeste un pic pamantul", ne-a declarat Costica Macelaru, presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli (APA) Braila.sursa: radioiasi.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.