24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sfarsit de saptamana cu actiuni de control

În perioada 15-17 martie a.c., poliţişti de la Poliţia Municipiului, Poliţiile orăşeneşti Ianca, Făurei şi Însurăţei şi de la Secţiile de Poliţie Comunale, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Brăila, au acţionat în zonele de competenţă pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop şi pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică, precum şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ.

De asemenea, poliţiştii au acţionat în pieţele agro-alimentare şi târgurile comunale săptămânale pentru protejarea populaţiei împotriva actelor sau faptelor ilicite de comerţ, a prevenirii furturilor din auto, precum şi a furturilor din buzunare, în mijloacele de transport în comun.

Forţele de ordine au efectuat controale la 50 de societăţi comerciale, 39 de producători particulari, 19 asociaţii familiale, 19 întreprinderi individuale, au legitimat 216 persoane şi au verificat în trafic 60 de autovehicule.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost constatate 73 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 11.290 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a Legii 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi a OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

Exemple:
* În ziua de 15.03.2013, între orele 14.00- 16.00, poliţişti de la Postul de Poliţie Comunal Vădeni a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii prostituţiei.
Poliţiştii le-au depistat, în parcările de pe DE 87, între localităţile Baldovineşti, Pietroiu şi Şendreni, pe C.A. (16 ani), din municipiu, şi pe M.N. (17 ani), din satul Plopu, oraşul Ianca, care atrăgeau persoane în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea, cu scopul de a obţine foloase materiale.
Acestea au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), iar sumele de 80 de lei, respectiv, 50 de lei, obţinute în urma practicării prostituţiei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

* La data de 16.03.2013 ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Brăila (D.J.A.O.V.) au acţionat pe linia combaterii comerţului ilicit cu ţigarete şi alcool, ocazie cu care au fost efectuate două controale la agenţi economici din municipiu.
La punctul de lucru al unei societăţi comerciale, a fost găsită cantitatea totală de 21 de litri de lichid incolor, cu miros specific de ţuică, în recipiente de plastic, despre care administratora societăţii, S.M. (50 de ani), din Brăila, a declarat că nu are documente legale de provenienţă şi că a achiziţionat-o de la o persoană necunoscută din judeţul Vrancea.
Societatea a fost sancţionată, conform prevederilor Legii 571/2003, privind Codul fiscal, cu amendă în valoare de 20.000 de lei, iar cantitatea de alcool a fost reţinută de reprezentanţii D.J.A.O.V. Brăila.

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.