24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

3 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sistemele de irigatii brailene sunt la datorie pe ogoarele judetului

Mostenire pretioasa din timpul lui Ceausescu: sistemul de irigatii. Vremea lipsita de precipitatii care a pecetluit vara aceasta campurile romanesti i-a facut pe agricultori sa apeleze tot mai mult la irigarea controlata pentru ca toata munca depusa in primavara sa nu fie in zadar. Numai ca irigi daca ai cu ce. Romania, tara de top in agricultura in perioada comunista, a fost dotata cu un sistem irigabil foarte bun care ajuta la roade imbelsugate. Numai ca o data cu trecerea timpului si cu caderea sistemului comunist, multi au furat tevile si le-au dus la fier vechi pentru un pol de bani. Si au saracit posibilitatea Romaniei de a se mentine in top in agriculrura.
La Braila situatia pare sa fie in avantaj: irigatiile comuniste inca mai exista si sunt si functionale, un atuu pentru agricultorii locali. In perioada lui Ceauşescu s-au făcut amenajări pentru irigaţii pe 370.000 hectare arabile din Braila. In prezent sistemul mai acoperă 270.000 ha, in realitate în judeţul Brăila sunt irigate efectiv 150.000 ha acoperite cu culturi agricole.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.