24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

3 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stiri Braila din 14 iunie 2012

Frauda cu subventii APIA

Două foste salariate ale unui centru local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), una referent, iar cealaltă referent principal, au ajuns pe mâna DNA după ce s-a descoperit că încercaseră să tragă o ţeapă de circa 15.000 lei, cumulat, în bugetul de subvenţie alimentat cu fonduri europene şi de la bugetul de stat. Modul de operare în cazul celor două funcţionare, colege de birou, este acelaşi: au suplimentat suprafaţa de teren din cererile de subvenţie, pentru rudele lor. Una dintre femei a fost deja condamnată la 1 an şi 6 luni cu suspendare, însă DNA a formulat recurs, iar cealaltă abia a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie.

Grav accident rutier la Baraganu

Tragedie rutieră marţi noaptea, la ieşire din localitatea Bărăganu, după ce şoferul unui TIR plin cu cherestea a pierdut controlul volanului şi s-a înfipt într-un copac. Impactul a fost fatal pentru bărbatul aflat la volan, un sucevean de numai 30 de ani, pasagerul din dreapta ajungând în stare critică la spital.

Arestat pentru tentativă de omor, lovire şi violare de domiciliu

In noaptea de 9 spre 10 iunie 2012, în jurul orei 1.30 – pe când se afla în faţa discotecii din comuna Siliştea - Ghelase Ciprian Dobre i-a aplicat consăteanului său Marius Matei mai multe lovituri cu lama unui bisturiu de uz veterinar (!) în abdomen, torace, gât şi gură, cauzându-i multiple leziuni traumatice ce necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă.

Cum dispar florile de pe spatiul public ?

Marţi, în jurul orei 17.20, o patrulă a Poliţiei Locale l-a surprins pe numitul I.V., 57 de ani, în timp ce smulgea şapte crăiţe, probabil în vederea comercializării. Respectivul a fost sancţionat, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 5 din 2003, cu o amendă în valoare de 500 lei.

Sergiu Diacomatu se vrea a fi liderul opozitiei locale

Sergiu Diacomatu, preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei" şi fost candidat la preşedinţia CJ, a ţinut să răspundă speculaţiilor apărute recent în legătură cu poziţia sa în urma pierderii alegerilor locale. Cu această ocazie, independentul şi-a anunţat, în linii mari, planurile de viitor. "În ceea ce priveşte toate speculaţiile şi toate alimentările făcute de organele de partid ale USL-ului, vreau să le garantez un singur lucru - voi rămâne liderul Opoziţiei locale!

Liderul PDL Braila nu se gandeste la demisie

Mâine va avea loc Biroul Permanent Naţional al PDL, în care se vor analiza rezultatele obţinute de fiecare organizaţie în parte, la aceste alegeri. Deşi Emil Boc, preşedintele PDL a cerut demisia tuturor celor care au ratat alegerilr locale, Constatin Dumitriu crede că aceste alegeri nu au adus niciun fel de prejudiciu partidului.

30 iunie 2012 termenul limita pentru depunerea cererilor de subventii APIA la bovine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Brăila reaminteşte crescătorilor de bovine că mai au doar două săptămâni la dispoziţie pentru a depune la agenţie cererile de plată aferente anului 2012, în cadrul "Plăţilor naţionale directe complementare - sector zootehnic". Mai precis, termenul limită comunicat este 30 iunie. "De acest sprijin pot beneficia producătorii agricoli, crescători de bovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrul APIA judeţean sau local pe a cărui rază teritorială se află exploataţia de bovine"

Bacalaureat 2012 Braila: evaluare a competenţelor de exprimare în limba română

Aproximativ 73% dintre candidaţii prezentaţi la examenul de bacalaureat au obţinut calificativul "experimentat" la proba de evaluare a competenţelor de exprimare în limba română. Alţi 23% sunt comunicatori avansaţi şi restul de 4% sunt comunicatori medii. Niciunul dintre candidaţi nu a primit calificativul comunicator "începător" în limba română.

Elevii de clasa a VIII-a intra in vacanta

In vederea susţinerii evaluării naţionale, care va începe în 25 iunie, elevii din clasa a VIII-a vor intra de vineri în vacanţă, cu o săptămână mai devreme decât ceilalţi elevi. Astfel, absolvenţii de clasa a VIII-a se vor putea înscrie pentru evaluarea naţională în perioada 18-20 iunie şi vor susţine în 25 iunie proba scrisă la Limba şi literatura română, iar în 27 iunie pe cea la matematică.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.