24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Traian Basescu spune ca eforturile romanilor sunt rasplatite

Prin echilibru macroeconomic

Austeritatile impuse de guvern pentru ca Romania sa nu ajunga in impas, in colaps economic pare ca va da roade, cel putin asa sustine presedintele Traian Basescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că poporul român a făcut o serie de sacrificii în ultimii doi ani, apreciind că acestea vor fi răsplătite prin menţinerea unui echilibru macroeconomic al României.
"Am constatat că România are cheltuieli foarte mari cu funcţionarea statului şi cheltuieli foarte mari cu programele sociale. De asemenea, tot aici, în zona socială, pot încadra şi pensiile care au devenit mult mai mari decât sumele pe care Guvernul le colecta în fondul de pensii.

Am acţionat în 2010 extrem de sever în această direcţie şi este evident însă, privind la perspectiva de creştere economică a UE, că România a atins nişte echilibre în urma sacrificiilor pe seama populaţiei. (...) România a luat un set de măsuri în 2010", a declarat Traian Băsescu, răspunzând întrebării unui jurnalist italian referitoare la necesitatea unor noi reforme.
Şeful statului român a mai spus că setul de măsuri luate de autorităţile de la Bucureşti a permis restabilirea unor echilibre în România, dar că se constată că, în urma măsurilor luate, există în continuare un deficit la fondul de pensii de 3,6 miliarde de euro, 54 de programe sociale, dar şi un deficit de un miliard de euro la sistemul de sănătate.
"Poporul român a făcut un set de sacrificii în aceşti doi ani şi noi credem că sacrificiile acestea vor fi răsplătite prin menţinerea unui echilibru macroeconomic al României", a mai spus Băsescu.
La rândul său, şeful statului italian, Giorgio Napolitano, a afirmat că unele măsuri de austeritate sunt deja asimilate în Italia în mare măsură.
"Ştim că există o tendinţă negativă în ceea ce priveşte ritmul dezvoltării şi a creşterii economice în Italia. De multă vreme, eu însumi am poposit cu atenţie asupra şomajului tinerilor. Nu trebuie să ne lăsăm instigaţi de aceste probleme, trebuie să le confruntăm cu luciditate în contextul european, pentru că Europa trebuie şi poate să facă mult ca Uniune în ceea ce priveşte instituţiile şi politicile sale pentru a susţine dezvoltarea, şi nu doar pentru a însănătoşi situaţiile financiare", a declarat Napolitano. 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.