24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 0 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bătălia pentru Braila faza pe internet

Depunerea candidaturilor pentru alegerile locale s-a încheiat, iar campania electorală pentru Primaria si Consiliul Judetean Braila stă să înceapă. Mai mult decât în alți ani, va fi bătaie mare pe „like”-urile brailenilor. Am analizat, pe scurt, prezența pe internet a candidaților înscriși oficial în cursă.

Cum stau candidatii in alegeri la CJ Braila pe internet?

Sergiu Diacomatu: singurul candidat care are site propriu, are cont pe facebook si twitter. In schimb este foarte mediatizat in sensul pozitiv de ziarul online "viata brailei" care incarca inclusiv pe youtube clipuri video referitoare la candidatul preferat, urmat indeaproape de obiectiv vocea brailei, editia online fiind foarte darnica cu subiecte pozitive sau in cel mai rau caz neutre, referitoare la candidatul sustinut de Partidul Poporului si PDL Braila.

Gheorghe Bunea Stancu: sta foarte rau din punct de vedere al prezentei online, in sensul stirilor pozitive. Desi am auzit ca are pagina de facebook, am cautat in primele 30 de pozitii din google, iar aceasta pagina nu apare, ceea ce inseamna ca aceasta pagina ori nu exista, ori nu este promovata profesionist. Mai mult, google.ro asociaza cuvintelor "Gheorghe Bunea Stancu" doua cautari deloc avantajoase pentru domnia sa: "viata brailei" si "aura costea" unele din aceste asocieri aparand si la cautarea "Sergiu Diacomatu".

Romeo Crîşmariu: nu sta nici rau dar nici bine, in sensul ca despre persoana lui s-a scris foarte putin, nu exista cautari asociate, iar cele mai multe pagini web care fac referire la numele dansului sunt de data recenta. Spre exemplificare: Google arata ca dupa cautarea "Romeo Crîşmariu" exista 1550 de rezultate, in schimb, dupa cuvintele cheie "Gheorghe Bune Stancu" sau "Sergiu Diacomatu" sunt afisate 259 mii respectiv 118 mii de rezultate.

Unii "carcotasi" s-ar putea sa spuna ca la Consiliul Judetean nu ar fi asa de importanta prezenta online deoarece sunt multi votanti din judet care nu au un "apetit" deosebit pentru internet. Este adevarat, in parte, insa specialistii in marketingul online ai ForumBraila.ro, spun ca imaginea pe internet se creeaza foarte greu si in timp, mai ales daca ai de concurat cu siteuri cu rating bun gen cele care promoveaza acum numele Diacomatu Sergiu. Nu este usor, se poate dar poate fi foarte costisitor, ca intrun termen foarte scurt sa te "cocoti" pe prima pozitie in google (cel mai folosit motor de cautare).

In ceea ce priveste alegerea primarului municipiul Braila, Forum Braila  constata ca datele se schimba radical, deoarece populatia din municipiu este mult mai pregatita pentru acest tip de informatie.

Aurel Simionescu: Pozitia 1 din google pentru cuvintele "Aurel Simionescu" nici macar nu apartine acestuia ci unui profesor de religie si engleza, urmat de un ziar local online din Braila. In schimb apar in primele pozitii doua pagini "anti Simionescu" detinute de "viata brailei" si pagina detinuta de Aura Costea pe blogspot. Mai mult, cautarile asociate numelui actualului primar al Brailei nu fac nicio referire la functia de primar ci mai degraba la "nunta simionescu" si "NASA" ultima referire fiind strict referitoare la distinsa fiica a acestuia.

Viorel Balcan: candidatul sustinut de PDL Braila are aproximativ 98 mii de referiri la numele sau pe internet, are pagina de facebook (pozitia 4 in google) are pagina pe wikipedia tot in top 10 google, iar in primele 20 de cautari nu apar referiri negative la persoana acestuia, fapt ce ii confera un avantaj relativ fata de concurentul sau PSD-ist.

Simona Draghincescu: cand am dat cautare, pe google, ne-a venit sa exclamam "Cea mai tare din parcare" desigur cu referire la prezenta pe internet. Parca noi (ForumBraila.ro) ne-am fi ocupat de promovarea online a numelui d-nei Draghincesu Simona. Are site propriu si ocupa primele 3 pozitii in google urmate de "scuzele" siteului "info braila"


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.