24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bacalaureat 2013: Noutati privind bac-ul din 2013

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a susţinut vineri, 16 iunie, o videoconferinţă cu reprezentanţii structurilor judeţene ale Consiliului Naţional al Elevilor (CNE). Videoconferinţa face parte din seria de consultări publice pe care conducerea MECTS le-a demarat pentru a stabili dacă se impune sau nu modificarea examenului de bacalaureat.

Ministrul Liviu Marian Pop a reiterat importanţa acestui tip de dialog direct iniţiat de MECTS cu partenerii tradiţionali de dialog (asociaţiile de profesori, asociaţiile de părinţi, organizaţii ale elevilor), afirmând că acesta este cel mai bun mod încare pot fi identificate soluţii constructive, în beneficiul tuturor actorilor implicaţi în sistemul românesc de învăţământ.

După o scurtă trecere în revistă a activităţilor derulate de CNE, reprezentanţii acestui organism au fost invitaţi să se pronunţe cu privire la structura şi modalitatea de desfăşurare a examenului de bacalaureat din 2013. Aceştia au hotărât în majoritate pentru aplicarea prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 ce stipulează o formulă de evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a, cu menţiunea că modificarea vizată pentru 2016, respectiv trecerea la transdisciplinaritate, să se facă treptat.

În cadrul videoconferinţei, la care a luat parte şi Albert Craiu, consilier al ministrului pentru relaţia cu elevii, s-a convenit consultarea Consiliului Naţional al Elevilor în privinţa elaborării chestionarului ce va fi aplicat în şcoli în perioada imediat următoare.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.