24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bibliotecile publice romanesti dau mana cu tehnologia

Bibliotecile din Roamnia sunt in plina schimbare, intr-o metamorfozare cu tehnologia moderna cu care nu trebuie sa faca concurenta ci sa coopereze. Teatrul "Maria Filotti" din Brăila a gazduit astazi lansarea primei carti dedicate bibliotecilor din România, intitulată 'Căutătorii de poveşti'. Autorii cartii sunt Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ştefănescu şi Irina Păcurariu.

Volumul "Căutătorii de poveşti" este rezultatul primei campanii de promovare a bibliotecilor publice din România, în el fiind consemnate schimbările şi efectele în comunitate datorate dezvoltării bibliotecilor publice locale.

Campania este iniţiată de programul Biblionet, o investiţie de 26,9 milioane de dolari în România pe o durată de cinci ani şi care îşi propune facilitarea accesului la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

La eveniment au fost prezenţi directorul adjunct al programului Biblionet România, Scott Andersen, eroi ai poveştilor şi bibliotecari din judeţele Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea şi Ialomiţa.

Prin programul Biblionet, până la sfârşitul anului, peste 2.000 de biblioteci vor fi dotate cu peste 9.441 de calculatoare şi echipamente aferente.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.