24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Braila este amenintata de desertificare

Anul acesta a fost unul rodnic şi pentru producătorii din agricultura brăileană. Directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Brăila, ing. TraiaCismaş, a ţinut să precizeze pentru Agroinfo că în urma aplicării unei genetici performante, precum şi a implementării unor tehnologii de înaltă calitate, fermierii au reuşit să obţină producţii bune la toate culturile. 

¤ Un an agricol bun pentru fermierii brăileni

¤ Grâul însămânţat pe 92,7 la sută din suprafaţă

¤  Rapiţa întoarsă pe 1.900 de hectare

¤ Seceta pedologică

În Brăila, putem vorbi despre deşertificare, mai ales în ultimii cinci ani. Faptul că s-au folosit corespunzător amenajările pentru irigaţii - în acest an, judeţul dunărean înregistrând cea mai mare suprafaţă irigată la nivel de ţară, 118.000 de hectare -, pare să se fi trecut ceva mai uşor peste acest fenomen.

¤ Orezul – o cultură cu tradiţiesursa: agroinfo.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.