24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Braila este macinata de seceta

Începând cu a doua decadă a lunii iulie 2011 s-a instalat în zona Brăilei o secetă severă a aerului şi a solului, a declarat directorul Direcţiei de Agricultură, Traian Cişmaş:

„Această situaţie a declanşat o pregătire greoaie a terenului pentru însămânţările de toamnă, un consum mare de carburant, depăşirea epocii optime de semănat în aşteptarea precipitaţiilor, răsărirea extrem de tardivă a culturilor. Făcând o comparaţie între cantitatea normală de precipitaţii a zonei în care ne aflăm şi cantitatea de precipitaţii efective din această toamnă constatăm că deficitul este de -74. 8 l, ceea ce explică starea actuală de vegetaţie a culturilor de toamnă , grâu, orz, orzoaică şi rapiţă. În acest moment, există temeri de compromitere a culturii de rapiţă răsărită târziu, orz, orzoiacă“.sursa: radioiasi.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.