24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 0 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brailencele isi aleg Babele

Aşa cum este tradiţia din moşi strămoşi, de ieri, timp de nouă zile, fetele, femeile şi copiii îşi aleg câte o "babă”, însă ziua a noua este rezervată bărbaţilor, când aceştia vor sărbătorii “Ziua Bărbatului” sau cele 40 de pahare.

Mulţi ştiu că în această zi se “servesc” 44 de pahare, dar după putinţă fiecare bea ce are şi cât poate.

Începând de ieri, 1 martie, timp de 9 zile babele “hâtre” ne joacă feste, aşa cum este timpul probabil. De obicei, se alege în funcţie de data de naştere, şi se spune că aşa cum este ziua (însorită sau mohorâtă), aşa va fi şi anul persoanei respective.sursa: arcasu.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.