24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brailenii doneaza sange in mod constant

Facerea de bine aproapelui nostru, neconditionat si farapretentii, este un lucru preamarit inca din cele mai vechi timpuri, stipulat in randurile Bibiei. In Braila oamenii par constienti de beneficiile donarii sangelui, atat pentru sanatatea proprie cat si pentru a celor suferinzi, si se prezinta destul de des la centrul de donare sange.“Faceti bine fara sa primiti nimic in schimb” este motto-ul care te intampina la intrarea in Centrul de transfuzie sanguina din Braila. Numarul donatorilor pentru primul trimestru a anului 2012 la nivelul judetului Braila a ajuns la 4650 ceea ce inseamna in jur de 2094 de litri de sange.  La nivelul anului  2011 au fost in jur de 10 mii de donatori.
Donatorii pot fi persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani de peste 60 de kg care sa fie sanatosi. Acestia trebuie sa prezinte o adeverinta de boli cornice de la medicul de familie iar la centru li se face o serie de analize precum hemoleucograma, analize biochimice  precum cea pentru cholesterol, hepatita, sifilisul, hiv si aflarea grupei de sange.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.