24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

0 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Institutii Publice / Consiliul Judetean

Cazasu

Localitatea CAZASU este situată în  partea de S-V a  municipiului Braila si se intinde pe o suprafata de 2688 ha, avind o populatie de 3221 locuitori.        

Teritoriul comunal Cazasu este delimitat la E de teritoriul comunei Silistea , la N de teritoriul comunei Vadeni , la S-E de teritoriul comunei Tudor Vladimirescu la S-V de municipiul Braila .

Comuna este strabatuita de 2 drumuri importante :
DN 22 Braila –Rimnicu –SARAT  si DJ 222.
Cele 2688 ha se  regasesc impartite astfel : 243 ha intravilan , 3211 ha extravilan , 12 ha vii , 111ha  livezi ,11 ha padure .

Infrastructura:
     Lungimea  totala a strazilor comunei  este de 30 km din care 6 km   pietruite. Comuna Cazasu are un nr. total de  gospodarii 1585, locuinte 1051 din care  125  P+M  ;
       Locuitorii comunei beneficiaza de apa potabila a carei lungime este de 21 km  instalata in anul 2005  , gaze naturale  avind o lungime de 8 KM,  canale particulare in nr. de peste 250     , iluminat public asigurat in procent de  99 % ,retea de telefonie ,cablu, internet .

Institutii din Cazau:
PRIMARIA CAZASU
Problemele administative ale cetatenilor comunei  sunt rezolvate de     Institutia primarului este alcatuita din PRIMAR, VICEPRIMAR , SECRETAR, 4 functionari publici , 16 contractuali si 13 consilieri locali .
Acestia isi desfasoara activitatea intr-o locatie noua construita in anul 2005 amplasata  pe DN 22 .

Invatamantul in Cazasu este asigurat prin 2 Scoli Generale:
1. Scoala  Generala  cu clasele I-VIII , renovata in anul 2002 , prin fonduri PHARE , in care isi desfasoara activitatea un nr. de 48 copii prescolari  si  un nr. de 161 scolari ,cadre didactece 24 avind   in dotare  un nr. de 22 calculatoare de ultima generatie 
2.Scoala Generala cu clasele I-IV –Satuc – avind un nr. elevi ,un  nr.30 de prescolari,un nr . de 42 scolari   si cadre didactice 6.
 Gradinitele  in nr de 2 isi desfasoara activitatile  in cladirile Scolilor .
    Problemele privind ordinea si linistea publica sunt rezolvate de lucratorii Postului de Politie care sunt in nr. de 3
    Pe raza comunei se afla si o biblioteca publica comuna care un nr. de 3500 volume  si care isi desfasoara activitatea in cladirea Caminului Cultural , renovat in anul 2007 .
     Tot ca institutie pe raza comunei isi desfasoara activitatea un Oficiu Postal avind un nr. de 3 salariati .
Locuitorii  comunei sunt impartiti  in  mai multe  culte religioase .
Majoritatea sunt ortodoxi  avind biserica cu hramul SF . ARHANGHELI MIHAIL si GARIIL , construita de peste 100 de ani , in Cazasu vechi si biserica cu hramul SF NICOLAE  construita in anul 2006 la Satuc .
Celelalte culte sunt adventisti de ziua 7 si baptisti .
Activitatea medicala este asigurata  prin Cabinet Individual ENE COSTICA in care isi desfasoara activitatea un medic primar si un asistent  avind ca locatie un spatiu al Primariei Cazasu si doua farmacii SC BOGDARINA , si SC ARIELA FARM .
Asistenta veterinara, pentru cele 2526 cap . animale este asigurata de un medic veterinar particular si 2 tehniciei veterinari .
Reteaua alimentare este asigurata de un nr. de 11 magazine mixte
Pe raza localitatii se mai afla moara de malai  SC CAR-SAM , doua depozite materiale de constructii, un atelier de confectii metalice , un magazin de piese auto ,  un Motel ,,EROS’’,
De  asemeni mai functioneaza pe raza comunei un nr. de 30 de societati comerciale din care 4 societati cu destinatie agricola .

Primaria Cazasu
Adresa: Sos. Rm.Sarat-Braila; Cod postal: 817181; Comuna Cazasu; Braila
Telefon / fax.0239.695.369
E-mail: primariacazasu@yahoo.com

Linkuri utile:
Vremea Cazasu Braila
 Anunturi gratuite Cazasu


HARTA CAZASU


Vizualizare hartă mărită
Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.