24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ce cred brailenii despre afirmatiile Presedintelui la adresa Justitiei

Intreg mediul profesional reactioneaza la declaratiile presedintelui Traian Basescu, care a formulat o serie de critici la adresa judecatorilor, cu ocazia reuniunii Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei.

Consiliul Superior al Magistraturii isi exprima "rezerve cu privire la amplitudinea si corectitudinea de fond" a declaratiilor facute de Traian Basescu, in timp ce Asociatia Magistratilor si Asociatia Procurorilor din Romania il acuza pe presedinte ca ii cheama la ordine pe magistrati, "pe un ton dictatorial" si ii infrunta "ostil, amenintator".

Totodata, opozitia sustine ca afirmatiile sefului statului reprezinta temeiul unei eventuale actiuni de suspendare.

Traian Basescu a declarat, joi, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, la sediul Ministerului Justitiei ca nu exista fonduri pentru plata a 9 miliarde de lei pentru a respecta hotararile judecatoresti in ceea ce priveste majorarile salariale si ceruse justitiei sa precizeze si sursa de finantare a acestor cheltuieli.

Nota Forum Braila: O asa o ineptie, referitoare la justitie, cum ca "sa precizeze si sursa de finantare a acestor cheltuieli" nu am mai auzit pana acum. Formularea este luata din Legea Finantelor Publice insa ea nu poate fi impusa sub nici o forma justitiei din Romania.

Intrebari pentru cititorii Forum Braila:

  • credeti ca nu trebuiesc respectate hotararile judecatoresti, indiferent de persoana care cere acest lucru ?
  • nu cumva presedintele confunda Justitia cu  Guvernul, Parlamentul sau alte institutii care trebuie sa se supuna Legii Finantelor Publice ?
  • ce ar trebui sa faca magistratii in asemenea cazuri ?
  • credeti ca Presedintele Romaniei are dreptate ?

sursa:hotnews


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.