24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

4 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colindatori de profesie din Braila

De 21 de ani, un grup de bărbaţi din comuna brăileană Ciocile face carieră din colindat şi urat pe la casele oamenilor. Născuţi şi crescuţi în cea mai îndepărtată comună de oraş, la o sută de kilometri, colindătorii din Ciocile n-au precupeţit nimic şi au îmbrăcat straiele populare cu religiozitate, fiind cel mai tradiţional grup de acest gen din judeţ.

Fiecare dintre ei are o meserie, însă mai scot bănuţi, nuci, colaci şi mere şi de sărbători. Primăriile din toată ţara îi invită la festivalurile populare şi astfel îşi rotunjesc binişor veniturile.
La început, şi-au zis „Grâuşorul", după numele plantei care le umple ogoarele, iar acum îşi spun ca în colind: „La lină fântână".sursa: adevarul.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.