24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Institutii Publice / Consiliul Judetean

Comuna Gropeni

Comuna Gropeni se afla pe malul stang al Dunarii, la 23 km, in sudul orasului Braila, pe un promontoriu al terasei Dunarii ce inainteaza deasupra luncii inundabile pana acum cativa ani, in prezent asanata si redata agriculturii.
       Comuna Gropeni este invecinata la nord cu teritoriul comunei Tichilesti, la sud cu comuna Stancuta, la est cu Insula mare a Brailei si Dunarea, iar la vest cu comunele Tufesti si Unirea.
Pe teritoriul judetului, comuna este situata in partea de est.
       Comuna are in componenta sa satul Gropeni, format din doua trupuri: satul Gropeni si fostul sat Gropenii Noi, aflat la distanta de 0,70 km de primul.
      Teritoriul administrativ al comunei Gropeni se incadreaza din punct de vedere geomorfologic in unitatea Campia Brailei, subunitatea Terasa Brailei, precum si in Lunca Dunarii.
     Campia Brailei se dezvolta intre raul Buzau la nord si paraul Calmatui la sud, pana la Lunca Dunarii spre est. Spre vest, Campia Brailei prezinta cote in jur de 50 m, iar spre est acestea scad la 15-20 m. Local apar usoare inclinari de la nord la sud. Terasa Brailei se extinde la vest de Valea Ianca, caracterizata in general de un relief neted, accidentat de dune numai in partea nordica.
Lunca Dunarii, dezvolta de o parte si de alta a fluviului, formata intr-un regim deltaic, de eroziune si acumulare fluviala, prezinta cote mai ridicate in partea sudica ( 10 - 12 m ), pe cand in partea de nord, altitudinea este de 5 - 6 m, ca urmare a unei aluvionari intense in zona de despletire a cursului in cele doua brate.
    Teritoriul administrativ al comunei Gropeni dispune de o oferta naturala deosebit de favorabila pentru dezvoltarea agriculturii ca functiune economica de baza, cu un profil complex, dominat de productia de cereale, plante tehnice, legume si cresterea animalelor. Drept urmare in localitatea Gropeni activitatea economica de baza este agricultura.
    Pe teritoriul comunei isi desfasoara activitatea asociatii familiale, societati comerciale cu profil agricol si zootehnic si in mica masura cu profil industrial.

Primaria Comunei Gropeni
Adresa: localitatea Gropeni, judetul Braila, cod 817070
Telefon/Fax: 0239/639944
E-mail: pgropeni@kvs.ro

Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.