24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 2 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Credinciosii braileni sarbatoresc hramul capelei Invierea Domnului si Sfintii 40 de Mucenici

Astăzi, 9 martie 2010, de la ora 10.00, credincioşii brăilenii se vor bucura de sărbătorirea Hramului Capelei “Învierea Domnului şi Sfinţii 40 de Mucenici“, capelă situată lângă Catedrala brăileană cu hramul “Naşterea Domului” din Bariera Călăraşilor.

Ca în fiecare an, în ziua a noua din luma martie, în toate bisericile ortodoxe, se pomenesc cei 40 de Sfinţi mucenici, cei care au mărturisit şi au fost chinuiţi în cetatea Sevastiei.

Construită după Revoluţia din 1989, micuţa capelă din municipiul Brăila, a fost sfinţită în ziua de 2 mai 1994, de către Înaltpresfinţitul Arhiepiscop Casian, al Dunării de Jossursa: arcasu.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.