24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cum sa iti faci un site prin firme de exercitiu


Titlu proiect:„O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’
Cod contract:POSDRU/161/2.1/G/137130
Beneficiar:Inspectoratul Școlar Județean Brăila


Brăila, 24 noiembrie 2014

COMUNICAT DE PRESA

Evenimentul de promovare a conceptului de firmă de exercițiu

Astăzi virtual, mâine real!


Inspectoratul Școlar Județean Brăila a organizat vineri, 21 noiembrie 2014,Evenimentul de promovare a conceptului de firmă de exercițiu Astăzi virtual, mâine real!in cadrul proiectului POSDRU „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor”, începând cu ora 12,00 la sediul partenerului de proiect, Liceul Teoretic “Panait Cerna” Brăila b-dul Dorobanților nr. 311, Brăila.

Domnul Inspector Școlar General Iulian Danielescu a precizat că evenimentul are ca obiectiv general îmbunătăţirea perspectivelor de inserţie pe piaţa muncii ale elevilor din învăţământul preuniversitar prin optimizarea serviciilor de consiliere şi orientare profesională, prin creşterea performanţei stagiilor de practică şi utilizarea metodelor inovative de tip „firme de exerciţiu”.

Evenimentulface parte dintr-o campanie de promovare a conceptului de firmă de exercițiu care se adresează în principal elevilor de la liceul partener din cadrul proiectului POSDRU „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’.

DomnulAndrei Puia, Coordonator Firme de exercitiu a precizat ca acest eveniment a avut loc in cadrul proiectului ca urmare a incheierii de parteneriate pentru transmiterea cunoştinţelor într-o manieră interdisciplinară, orientată spre acţiune şi centrată asupra elevilor, inspirată din practica firmelor partenere:

-S.C. TRANSMARIAN SRL - Locul 1 in Top Afaceri Romania pentru domeniul activități ale agențiilor turistice și a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare și asistență turistică;

-S.C. ADA MOTORS SRL - Locul 1 in Top Afaceri Romania pentru domeniul dealer full service; 

-S.C. CELLULAR ONE SRL - Locul 1 in Top Afaceri Romania pentru domeniul telecomunicații 

-S.C. FICZ-VIOLETA VICTORIŢA SRL.

Reprezentanții fiecărei firme partenere au promovat capacitatea de a lucra în echipă, gândirea interdisciplinară prin firma de exercitiu si au precizat ca fiecare firma de exercitiu trebuie să aibă parteneri reali în economie.

Domnul Manager de Proiect Constantin Gherghinoiu a precizat că avantajele pentru elevii participanți la proiect sunt variate : dobândirea de cunoștinte și competențe cheie precum șiconcursuri cu premii în bani pentru cele 4 firme de exercițiu realizate de elevi în cadrul proiectului.

Proiectul „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’ este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este implementat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Panait Cerna” Brăila.


Persoana de contact: 
Numele: Iulian DANIELESCU 
Funcția: Reprezentant legal 
Instituția: Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila 
Telefon: 0239 619 160


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.