24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Expozitie omagiala inchinata pictorului Gheorghe Petrascu

Arta lui Gheorghe Petrascu este pusa in prim plan la Biblioteca Judeteana Panait Istrati. Sediul Bibliotecii Judeteane Panait Istrati din Piata Poligon nr. 4 devine paleta de expozitie pentru lucrari semnate de pictorul Gheorghe Petrascu.

Manifestatia culturala ar loc marti 20 noiembrie, data la care se implinesc 140 de ani de la nasterea pictorului. Manifestarea se incrie in proiectul "Cercul de cultura: Cuvant si imagine. Expozitie omagiala dedicata marilor pictori".

Gheorghe Petrascu (Gheorghe Petrovici, n. 20 noiembrie 1872 (S.N. 2 decembrie), Tecuci - d. 1 mai 1949, București) a fost un pictor si academician român, fondator al unui curent artistic, caracterizat printr-un colorit grav, concentrat si prin forta de evocare a obiectelor si privelistelor, prinse în mediul lor imediat.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.