24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

4 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finantele asteapta completarea formularelor 392A si 329B

Aviz contribuabililor ce nu au depus formularele 392A si 329B.  Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Brăila aduce în atenţia contribuabililor faptul că trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 februarie 2013 inclusiv, următoarele formulare, potrivit prevederilor O.P.A.N.A.F. nr. 1081/2011, modificat prin O.P.A.N.A.F. nr. 65/2013 pentru aprobarea modelului  şi conţinutului unor formulare de declaraţii informative:   

1. Formularul 392A - “Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul...” - se completează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de  220.000 lei; la secţiunea „Cifra de afaceri” se înscrie cifra de afaceri realizată la finele anului de raportare, care trebuie să fie inferioară sumei de 220.000 lei;

2. Formularul 392B - “Declaraţie informativă privind livrările de bunuri,  prestările de servicii  şi achiziţiile efectuate în anul...” - se completează de către persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri, realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară  sumei de 220.000 lei; la secţiunea „Cifra de afaceri” se înscrie cifra de afaceri realizată la finele anului de raportare, care trebuie să fie inferioară sumei de 220.000 lei.

Formatul electronic al acestor formulare se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Programul de asistenţă este pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală –www.anaf.ro/Toate formularele cu explicaţii/ programe utile/ declaraţii fiscale.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.