24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

8 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Importanta participarii elevilor la activitatile firmei de exercitiu in cadrul proiectului Practis BTitlu proiect: „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’

Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137130

Beneficiar: Inspectoratul Școlar Județean Brăila

Brăila, 4 martie 2015

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Eveniment  Ziua  Ușilor  Deschise  în cadrul proiectului

„O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’

 

Inspectoratul Școlar Județean Brăila, a organizat joi, 26 februarie 2015, Evenimentul Ziua Ușilor Deschise în cadrul proiectului POSDRU „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’, începând cu ora 13,00 la Liceul „Panait Cerna” Brăila din B-dul Dorobanților nr. 311, Brăila.


Scopul acestui eveniment a fost determinat de necesitatea de aprofundare a cunoaşterii reciproce între angajaţii firmelor de exercițiu (elevi), experții firmelor de exercițiu, reprezentanţi ai firmelor partenere, alți elevi de la liceul partener și de la alte licee din județ și echipa de management și de implementare a proiectului, în vederea realizării unei comunicări eficiente legată de schimbul de idei și de bune practici, sustenabilitatea proiectului şi îmbunătăţirea raporturilor de colaborare şi relaţionare.


Domnul manager de proiect, prof. Constantin Gherghinoiu, a precizat că la eveniment au participat aproximativ 100 elevi din care: 20 elevi din grupul țintă de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila (câte 5 din fiecare firmă de exercițiu), 40 elevi de la Liceul “Panait Cerna” Brăila, 30 elevi de la celelalte licee din Brăila și 10 elevi din grupul țintă de la celelalte licee din proiect.


Un important beneficiu al proiectului este reprezentat de mediatizarea importanţei participării elevilor la activităţile firmei de exerciţiu în scopul creşterii numărului de elevi interesaţi de aceste activităţi precum și în scopul creșterii numărului de parteneriate dintre licee și societățile comerciale.


In cadrul evenimentului au fost abordate teme precum: Prezentarea sediilor firmelor de exercițiu, Ce este firma de exercițiu?, Scurtă prezentare a conceptului și activităților derulate în firma de exercițiu, Scurtă introducere a firmelor de exercițiu înregistrate în proiect :

  • FE JASMINE SRL -  Comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor și semințelor în magazine specializate (CAEN 4776);
  • FE CELLULAR MOBILE SRL – Comerţ cu amănuntul al echipamentului pentru telecomunicații în magazine specializate, respectiv telefonie mobilă (CAEN 4742);
  • FE DIAMOND ONE SRL – Activități ale agențiilor turistice (CAEN 7911);
  • FE SYLV MOTORS SRL – Comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare ( CAEN 4511).


Au fost prezentate materialele promoționale realizate de elevii angajați în firmele de exercițiu și a altor exemple de bune practici din alte firme.


Proiectul „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’ este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este implementat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Panait Cerna” Brăila.

Persoana de contact: 

Numele: Constantin GHERGHINOIU
Funcția: Manager de proiect 
Instituția: Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila 
Telefon: 0239 619 160 


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.