24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Obiective / Personalitati Braila

Ionel Voineag nascut la 1 noiembrie 1950 in Brăila

Ionel Voineag nascut la 1 noiembrie 1950 in Brăila, este un tenor consacrat al muzicii lirice românesti. A urmat cursurile renumitului liceu (astazi colegiu) "Nicolae Balcescu" in a carui cor a cantat (azi nu mai exista acest cor), dupa care a urmat cursuri de pian, chitara si violoncel la "Scoala Populara de arta din Braila" (astazi Scoala Populara de arte Vespasian Lungu).

Dupa finalizarea studiilor liceale a dat examen la "Conservatorul George Enescu" din Iasi la sectia "Profesori de muzica", ulterior preferand sectia de Canto "muzica clasica".

Debutul în repertoriul vocal - simfonic, a fost în 1975, în oratoriul “Anotimpurile” de Joseph Haydn, pe scena Filarmonicii “Moldova” iar la 26 iunie 1976, a debutat, ca solist de operă, pe scena Operei Române din Iași, în rolul Rodolfo, din opera “Boema” de Giacomo Puccini.

La 1 octombrie 1982, Opera Nationla din Bucuresti, are un nou prim solist in persoana braileanului Ionel Voineag. Fara a enumera in aceasta pagina toate cursurile, distinctiile si colaborarile mareului tenor, pentru cei interesati, afisam spre consultare CV Ionel Voineag.

Scurt extras din CV-ul cetateanului de onoare a orasului nostru:
Membru în Juriul unor importante concursuri naţionale şi internaţionale de Canto: Hariclea Darclée (Brăila), Traian Grozăvescu (Lugoj), Nicolae Bretan (Cluj), Sabin Drăgoi (Timişoara), Ionel Perlea (Slobozia), Mihail Jora (Bucureşti) şi Concursurile Naţionale şi Internaţionale de Canto, pentru elevii liceelor de artă din România (Brăila şi Tulcea).

In prezent, detine titlul de doctor si activează ca profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Canto.

La Clasa de Canto a maestrului Ionel Voineag au studiat:
 • Sopranele: Ana Camelia Ştefănescu, Eliana Pretorian, Simona Neagu, Mariana Mihai,  Rodica Ocheşeanu, Raluca Oprea, Luminiţa Andrei, Veronica Anuşca, Simona Jidveanu, Smaranda Drăghici, Mădălina Gheorghe, Mihaela Mihalache;
 • Mezzo-sopranele: Andra Bivol, Lăcrămioara Platon, Emanuela Pascu;
 • Tenorii: Marius Budoiu, Florin Ormenişan, Alfredo Pascu, Marius Brenciu, Răzvan Săraru, Cătălin Mustaţă, Marian Someşan, Marius Olteanu;
 • Baritonii: Ioan Hotensche, Iuri Ţiple, Florin Petre, Florin Demit, Răzvan Georgescu, Nicole Lupu, Radu Ion, Alin Stoica;
 • Başii: Dan Popescu, Ioan Dimieru, Ciprian Droma, Iustinian Zetea, Octavian Creţu;


Si acum sa il ascultam in:

Contesa Maritza impreuna cu Angela Gheorghiu
Tosca de Giacomo Puccini"La Traviata" de Verdi - duet cu Niculina Carstea


Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
      

   

  Modele
  ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.