24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

La multi ani brailenilor care astazi isi sarbatoresc ziua onomastica

8 noiembrie este sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în jurul cărora Biserica adună și serbează toată obștea, tot "soborul" Sfinților Îngeri laolaltă. În Noul Testament, Mihail conduce armatele lui Dumnezeu împotriva forțelor lui Satana în Cartea Apocalipsei, unde în timpul războiului din cer îl învinge pe Satana. Sanctuare creștine pentru Mihail au apărut în secolul al patrulea, când a fost văzut pentru prima oara ca un înger vindecător, iar apoi de-a lungul timpului ca un protector și lider al armatei lui Dumnezeu, împotriva forțelor răului. Numele „Gabriel” (Gavril sau Gavriil) semnifică în limba ebraică Dumnezeu este puterea mea. De fiecare dată apare ca un mesager care aduce vești importante. Arhanghelul Gabriel (Gavril-Gavriil) este, alături de Arhanghelul Mihail, unul dintre cei mai importanți îngeri în cadrul tradiției creștine.

Iata si sarbatoritii zilei:

  • Mihaela Marcu, prefect al Brailei;
  • Gabriela Perianu, jucatoare de handbal la HC Dunărea Brăila;
  • Gabriel Simionescu Aurel primarul municipiului Braila si fost senator PSD;
  • Vasilescu Gabriel - preot;
  • Gabriel Daniilescu profesor de matematica la Colegiul National "Nicolae Balcescu"
  • Mihail G. Berceanu nascut la 29 iunie 1882 in județul Brăila a fost un om politic român;
  • Mihail Sebastian nascut pe 18 octombrie 1907 la Brăila a fost un romancier și dramaturg român;
  • Mihai Tudose, deputat in Parlamentul Romaniei din partea PSD;
De aceasta mare sarbatoare crestina este legat si numele bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” situată în Brăila, în Piața Traian.

 Hei, esti din Braila si te cheama "mihaela, mihai, gabi, gabriel, gabriela" si vrei ca numele tau sa apara alaturi de cei de mai sus ? Vrei sa feliciti pe cineva drag ? Trimite-ne un email la contact@forumbraila.ro cu numele tau si cateva detalii despre mesaj si el va fi publicat imediat in aceasta pagina. Publicam si poze !

Forum Braila asteapta comentariile si sugestiile brailenilor prin formularul de mai jos. Nu uitati: Vocea Brailei sunt brailenii ! 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.