24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lectia de Eugen Ionescu se joaca la teatrul Maria Filotii din Braila

Lectia de Eugen Ionescu se joaca la teatrul Maria Filotii din Braila.

Traducerea: Vlad Zografi și Vlad Russo
Distributia:
Profesorul: Ciprian Nicolaiasa
Eleva: Flori Popa
Marie: Silvia Tariq
 
Muzica: Cornel Cristei
Asistent scenografie și costume: Carmen Rus
Regia și scenografia: Ciprian Nicolaiasa
 
Regia tehnică: Ionel Spalatu
Lumini: Mihai Andrei
Sonorizare: Stefan Cudalbeanu
 

Lectia de aritmetica si filologie comparata a limbilor neo-spaniole cu Eleva aspiranta la doctoratul total, sub privirile severe si dezaprobatoare ale servitoarei Marie este unul dintre cele mai jucate texte din dramaturgia ionesciana. Putin abilul Profesor, timid si nesigur la inceputul piesei, reuseste treptat sa-si elibereze  demonii;sexual sau mental, spiritul sau elibereaza energii nebanuite. Neputinta de a ne elibera total, de a renaste, este o constanta umana. Lectia finala este purificatoare, solutia finala este moartea; si totul pare fara de sfarsit, ca intr-un imens si trist carusel, al intimplarilor zilnice.sursa: tmf.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.