24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Licee brailene / Pedagogic

Liceul Pedagogic Perpessicius Braila prezentare

Liceul Pedagogic Perpessicius Braila a avut o istorie complicată, desfiinţându-se şi reînfiinţându-se de mai multe ori. Cert este că s-a înfiinţat, cu intermitenţe, 160 de ani. Astfel, în anul 1919, se reînfiinţează, la Brăila, două şcoli normale, una de băieţi şi una de fete.
        Şcoala Normală de Băieţi va funcţiona, sub numele de „Şt.O. Iosif”, până în anul 1930, când, din motive necunoscute, aceasta îşi încetează activitatea.
        Şcoala Normală de Fete se va deschide tot în 1919 şi va funcţiona până în 1948.
    Reforma învăţământului din 1948 a dat o nouă structură şi o nouă denumire şcolilor normale.             Începând cu anul şcolar 1949 - 1950, se înfiinţează Şcoala Pedagogică de Educatoare, iar Şcoala Normală de Învăţătoare, devine Şcoala Pedagogică de Învăţătoare. În anul 1956, ca urmare a reorganizării teritoriale, ambele îşi încetează activitatea.
  Anul 1969 înseamnă, pentru învăţământul pedagogic brăilean, recunoaşterea unei tradiţii valoroase, a unui trecut valoros şi încrederea într-un viitor pe măsura înaintaşilor, prin înfiinţarea Liceului Pedagogic - Brăila, care a funcţionat timp de 15 ani, până în anul şcolar 1983 - 1984 (când a absolvit ultima promoţie). Timp de 3 ani a funcţionat şi Institutul de Educatoare (1969 - 1972).
   După Revoluţia din decembrie 1989, în anul şcolar 1990 - 1991, se reînfiinţează şi la Brăila, ca şi în celelalte judeţe ale ţării, Şcoala Normală - Brăila.
     Din anul şcolar 1991 - 1992, Şcoala Normală - Brăila a primit, prin ordin al ministrului, numele ilustrului om de cultură (poet, prozator, publicist, critic şi istoric literar, eminescolog şi, nu în ultimul rând, profesor) şi fiu de onoare al urbei de la Dunăre, cum îi plăcea să-i numească pe brailenii care au dus faima Brailei în planul culturii naţionale şi universale, Dumitru Panaitescu Perpessicius, devenind Şcoala Normală „D.P. Perpessicius”, Brăila.
   În prezent, conform Legii învăţământului din 1995, funcţionează sub denumirea de Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” - Brăila.

Adresa:  Strada Aleea Învăţătorilor, nr. 4;  Brăila
Telefon:  0372789440
Fax:  0239673226
E-mail: lic.perpessicius@braila.astral.ro;
              licpedbr@yahoo.com

Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.