24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 1 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mihai Eminescu ii pune la incercare pe elevi la bacul din 2012

Mihai Eminescu ii pune la incercare pe elevii care dau bacul anul acesta. Proba scrisa la limba si literatura romana pune la incercare creativitatea elevilor care sustin bacul. Elevii trebuie sa aleaga o creatica lirica a romanticului Eminescu si sa scrie un eseu in jurul motivului "lumea".

Daca prima parte a testului scris de la romana trebuie analizat un text la prima vedere care apartine lui Mateiu Caragiale din "Craii de curte veche", cerinta a doua ne introduce in lumea lui Blaga unde elevii trebuie sa scrie un text argumentativ, pentru ca in final, partea cea mai consistenta a testului, elevii trebuie sa se lase purtati de lumea lui eminescu si magia romantismului pentru a descrie "lumea".

Peste 172.000 de candidaţi au fost înscrişi la proba scrisă la limba şi literatura română de la bacalaureat care are loc luni, toate centrele de examen având camere de supraveghere video, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.