24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Obiective / Obiectivul zilei

Muzica folk romaneasca la festivalul Chira Chiralina

CJ Brăila, prin Centrul de Creație Brăila, organizează în perioada 2 – 4 noiembrie 2012 cea de a 7-a ediție a Festivalului Național de muzica Folk Chira Chiralina. Scopul declarat al festivalului este acela de a descoperi și promova noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk, un gen cu tradiție în orașul de pe malul Dunării. Preşedintele de onoare al festivalului este Nicu Alifantis.

Regulamentul festivalului de muzica folk Chira Chiralina:

La înscrierea pentru concurs pot participa toți cetățenii români și străini, rezidenți sau azilanți în România, indiferent de sex și religie. Se pot înscrie în competiție concurenți cu vârsta până în 35 de ani, împlinită în anul în curs. Concursul se desfășoară live. Laureații premiilor I, II și III ai edițiilor precedente nu pot participa la concurs. Concurenții admiși în concurs vor fi stabiliți în urma unei preselecții. Câștigătorii unor competiții de gen din țară, care întrunesc condițiile de vârstă și repertoriu vor fi admiși în concurs fără preselecție, pe baza copiei diplomei de laureat.

Cei care doresc sa se înscrie în concurs vor trimite 3 piese demo în format mp3 pe adresa cult.traditional@gmail.com sau pe CD in format mp3 sau wav pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Piața Traian nr. 2, cod 810153, Brăila, Județul Brăila, cel mai târziu la data de 24 octombrie 2012, data poștei. De asemenea, la înscriere, fiecare candidat va trimite:
 • copie după cartea de identitate;
 • un cv personal;
 • 2 fotografii color pe suport digital, în format jpg;
 • nr. de telefon mobil la care să poată fi contactat, adresa e-mail.

Juriul de preselecţie va nominaliza concurenții care vor participa în competiție până la data de  29 octombrie 2012, aceștia urmând a fi contactați telefonic. Fiecare participant selectionat va completa formularul de inscriere, pus la dispozitie de către organizatori; în cazul grupurilor folk acesta va fi completat pentru fiecare membru al trupei.

Înscrierea la Festivalului National de Folk Chira Chiralina Braila, ediția a 7-a, 2- 4 noiembrie 2012, implica acceptul concurentului cu privire la regulamentul Festivalului.

Desfășurarea concursului

În urma preselectiei vor rămâne în concurs 24 concurenți stabiliți de juriul de preselecție. Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorți. Concurenții vor respecta întocmai precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs și repetiții. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu, ca medie aritmetică.
Repertoriul: Fiecare concurent va prezenta în concurs două piese, compoziții proprii.
Obligatiile participanților:

 • Să respecte prevederile regulamentului festivalului;
 • Să recunoască pe proprie răspundere că piesele interpretate în concurs le aparțin în totalitate din punct de vedere muzical și că au dreptul de folosire al textelor pieselor înscrise în concurs.
 • Să garanteze, pe proprie răspundere, că nu au obligații față de terți, care să se împotrivească, să obstrucționeze îndeplinirea obligațiilor decurgând din acest acord sau să limiteze drepturile cesionate.
 • Sa interpreteze în concurs și în gală, după caz, numai piesele muzicale înscrise în formularul de participare.
 • Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenți.
 • Laureații care nu vor fi prezenți la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificați.

Obligatiile organizatorilor

 • Să organizeze și să pună la dispoziție sala de spectacole, spațiile de repetiție necesare desfășurării festivalului;
 • Să asigure buna desfășurare a preselecțiilor și imparțialitatea acestora;
 • Să anunțe toți candidații înscriși la preselecție de rezultatul acesteia, conform datei limite din prezentul regulament, respectiv 29 octombrie 2012.
 • Să asigure paza și protecția pe toată durata festivalului, inclusiv pe timpul repetițiilor;
 • Să asigure buna desfășurare a concursului prin interzicerea totală a presei și a fotoreporterilor în culisele scenei, cu excepția celor acreditate;
 • Să asigure condițiile optime membrilor juriului pentru buna desfășurare a jurizării.
 • Să asigure premiile și confidențialitatea lor până la data decernării acestora în Gală.
 • Să asigure masa și cazarea concurenților.

Juriul festivalului Chira Chiralina este alcătuit din personalități ale muzicii de gen, redactori radio, TV, personalități culturale locale. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselecției se va afla sub directa coordonare a Președintelui juriului de concurs. Clasamentele finale sunt confidențiale și vor fi făcute publice numai pe scena Galei Laureaților.

Premiile festivalului de muzica folk romaneasca Chira Chiralina Braila
 • Marele premiu   –   5.000 lei;
 • Premiul I –   2.500 lei,
 • Premiul II –  2.000 lei;
 • Premiul III – 1.500 lei;
 • Premiul pentru cea mai bună creație – 1.000 lei;
 • Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei;
 • Premiul special al juriului – 1.000 lei.

Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile. La solicitarea unor sponsori de a oferi premii, organizatorii își rezervă dreptul de a comunica modificări în numărul acestora. Toți concurenții participanți la Festivalvor primi diplome de participare.

Iata si recitalurile celor 3 zile de festival:

Vineri, 2 noiembrie
Adrian Ivanițchi, Poesis

Sâmbătă, 3 noiembrie
Zoia Alecu, Ali Riza Erdogan

Duminică, 4 noiembrie
Alexandru Andrieș

Concertele au loc la Casa Tineretului din Brăila, începând cu ora 18:00. Prețul biletelor este de 5 lei.


Vizualizare hartă mărită
Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
      

   

  Modele
  ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.