24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planuri de agrement pentru Balta Mica a Brailei

Autoritatile locale deschid ochii si vad potentialul zonei Balta Mica a Brailei. Colaborarea autoritatilor brailene cu cele galatene ar putea creiona un punct de atractie turistica pentru mirifica zona Balta Mica a Brailei.

Ideea de a investi in perimetrul bogat natural apartine presedintelui Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, care a fost si pe placul primarului si vicepresedintelui CJ din Galati. Balta Mica a Brailei ar putea fi cutreierata de un bac de mici dimensiuni si plimbarile regulate prin balta ar putea fi o activitate frumoasa pentru turisti.

Balta Mica a Brailei este ultimul vestigiu ramas in regim natural de inundatie pe cursul inferior al Dunarii, dupa desecarea fostei Delte Interioare care conserva in prezent complexe de ecosisisteme acvatice si terestre intr-o forma apropiata de cea initiala.

In prezent, singurul mod de a ajunge in Balta Mica a Brailei este traversarea bratelor Dunarii cu ambarcatiuni mici sau cu bacul si are doua porti principale de acces: prin Braila la nord si drumul european E60 de la ambele capete ale Podului Giurgeni Vadu Oii.

“Avem Insula Mica a Brailei si vrem ca ajutorul celor din Galati sa o trasformam in punct de atractie turistic. Ne gandim sa punem mijloace de transport in comun cu care sa facem curse regulate si sa organizam plimbari cu barca de o zi, sau cu o salupa, oricum cu ceva silentios. Este pacat ca avem o fauna frumoasa si multe pasari destul de rare, eu zic ca ar fi o idee foarte buna si sunt convins ca multi dintre dumnevoastra nici nu a-ti vizitat toata insula”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.