24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 0 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Referendum in 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie de Parlament, cu 256 de voturi "pentru", în condiţiile în care erau necesare 217 voturi. Împotriva suspendării preşedintelui Băsescu s-au înregistrat 114 voturi. Parlamentul propune, printr-o hotătâre care a fost aprobată de plen, ca referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu să aibă loc în data de 29 iulie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, imdediat dupa votul de suspendare, că a sesizat Curtea Constituţională, la fel ca şi în 2007, legat de decizia Parlamentului de a-l suspenda din funcţie pentru că are obligaţia, ca şef de stat, de a epuiza orice cale de atac împotriva unui demers abuziv.

Cotidianul francez Le Figaro comentează într-un material publicat cu câteva ore înainte de suspendarea preşedintelui, reacţiile opiniei publice româneşti şi străine la disputele politice dintre USL şi preşedintele Traian Băsescu, titrând că acesta din urmă "nu şi-a spus ultimul cuvânt".

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, după votul din Parlament pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, că va avea o serie de vizite în mai multe capitale europene şi la Bruxelles pentru a explica situaţia din România.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, cel care va exercita atributiile de presedinte al Romaniei pe perioada suspendarii, a declarat, vineri, după suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu de către Parlament, că îşi va exercita mandatul de interimat la Cotroceni, explicând că o va face cu "responsabilitate şi discreţie".

Citeste si ... Cum s-a modificat Legea Referendumului

Asteptam comentariile dvs. prin formularul de mai jos cu privire la suspendarea presedintelui Romaniei.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.